Vad är en Sleeve antenn?

July 16

En hylsa antenn är en specifik utformning av radiovågor antenn som används för både mottagning och sändning av radiofrekvenssignaler. Den två-elementkonstruktion av hylsan antennen är det som ger anordningen dess namn. I sin enklaste och vanligaste formen, har en hylsa antenn en rak metallelement, ofta en stav eller tråd, placeras och centreras inuti ett rakt metallrör, vilket verkar som en hylsa över mittelementet. Medan en hylsa antenn kan fås att fungera med praktiskt taget alla radiofrekvens, blir det den mest användning i högfrekventa bandapplikationer såsom CB radiobasstation eller maritima fartyg-till-fartyg, ship-to-shore radioantenner.

En antenn kan klassificeras på många sätt, och hylsan antennen faller i flera olika kategorityper. Först, som har två separata element, är en hylsa antenn klassificeras som en dipol-antenn, vilket betyder att den har två poler. För det andra är det också klassas som en halvvågsantenn, vilket innebär att antennen är bäst lämpad att ta emot eller sända vid en radio våglängd dubbelt antennuttageta € s fysiska längd. För det tredje kan dessa antenner, som är monterade vertikalt, ta emot och sänds i alla riktningar samtidigt, vilket gör dem medlemmar av den rundstrålande klassen av antenner. Slutligen, eftersom båda elementen hos antennen har samma centrum, kan det beskrivas som en koaxiell antenn, vilket betyder att de två polerna har en gemensam centrumaxel.

Liksom alla radioantenner, driver en hylsantenn på principen om frekvensresonans. Frekvens resonans dikterar att en specifik radiofrekvens sändning kommer att orsaka en specifik längd av metall för att ge resonans vid en atomnivå och generera en växelström. Detta alstrade strömmen, identiska i struktur och modulering till den ursprungliga radiosignalen, leds sedan genom annan elektronik, som en radio, så signalen kan höras. Likaså, om en radio applicerar en AC-signal till en specifik storlek bit metall, kommer att metall resonans. När detta sker, kommer det att överföra signalen i form av radiovågor, som i sin tur, kan tas emot av en annan antenn.

Utbudet av radiovågor frekvenser som kan orsaka en given bit metall, eller antenn, för att ge resonans kallas bandbredd. Eftersom sleeve antenner har ett brett differential mellan det inre elementet och det yttre elementet, kan de ta emot och sända ett relativt brett område av radiofrekvenser. Detta attribut gör dem användbara i många tillämpningar, även om antennerna själva är inte lika effektiv på att omvandla radiovågor till elektrisk ström som andra typer, som kan ha två eller flera element fullt exponerade för radiovågorna.

Trots den minskade effektiviteten behöver ärm antenner inte de tunna och spinkiga delar som behövs i många andra antennkonstruktioner. Detta gör dem fysiskt kraftigare än de flesta andra antenner. Som ett resultat, är de som oftast används i applikationer där antennen måste uthärda svåra väderförhållanden och fortfarande fungera ordentligt, till exempel på fartyg eller som permanent monterade utomhus CB antenner.