Vilka är fördelarna med hållbara samhällen?

July 16

Hållbara samhällen är samhällen som inte är beroende av externa källor för livsmedel, energi, eller väsentliga resurser. Använda mat trädgårdar, solenergi och andra alternativa sätt att de genererar tillräckligt med resurser internt för att försörja sig själva på obestämd tid; därav namnet. Fördelarna med hållbara samhällen inkluderar självständighet och självstyre, positiva miljöeffekter, och sociala förmåner. Underhåll av hållbara livsstilar innebär ansvar och utmaningar skillnad från andra samhällen. Trots detta har människor runt om i världen genomfört dessa alternativ till traditionella levande.

Traditionella samhällen är byggda i eller runt städerna, med hjälp av tekniker och mönster som fastställdes under den industriella revolutionen och tidigare perioder. Eventuella resurser som inte kan skapas i dessa områden förs in från externa källor, inklusive el, mat och materiella varor. Under senare hälften av 20-talet, var de skadliga effekterna av detta system på den globala miljön allmänt observeras och dokumenteras. Under denna tid, miljöaktivister och andra aktivister som föreslås alternativa samhällen i publikationer såsom Whole Earth Catalog. Agera på dessa idéer, banbrytande medlemmar av motkultur skapade de första hållbara samhällen.

Hållbara samhällen kan ta sig många möjliga former. Vissa är lösa sammankomster av likasinnade, medan andra är mycket välorganiserade och samordnas, med stränga krav för medlemskap. Vissa förenas av en viss typ av bostad, såsom jord skyddade hus samhällen i New Mexico, Arizona och Texas. Många samhällen är dedikerade till användningen av alternativ energi, avfall, och vattensystem. Förutom att ge oberoende från offentliga tjänster och verktyg, är dessa alternativa system tros ha positiva effekter på den lokala miljön.

I traditionella samhällen, husägaren betalar externa tjänster och entreprenörer för underhåll av hushållssystem som VVS och sophämtning. I hållbara samhällen, måste husägaren ofta behålla sina egna specialiserade system; vissa, som vatten retentionssystem, kräver noggrann övervakning. Detta förklarar varför många människor som inte är vana att sådant ansvar förakt dessa alternativa metoder. Ägare av hållbara system, dock ofta rapporterar en känsla av tillfredsställelse med deras verksamhet. De kan upprätthålla en anda av självständighet och självtillit samt minska houseâ € s påverkan på omgivande ekosystem.

Några hållbara samhällen upprätthålla gemensamma trädgårdar eller gårdar; maten är tillgänglig för alla samhällsmedlemmar i utbyte mot arbete på plantering eller avverkning, ett begrepp som ibland kallas svett kapital. Gruppaktiviteter som denna skapar ofta en känsla av gemenskap som vissa tycker företrädesrätt till traditionella kvarter. Det är inte ovanligt att medlemmar i en gemenskap att binda över sina ansträngningar mot ett gemensamt mål. Hållbara samhällen kan ha långsiktiga fördelar för miljön, men mer omedelbart, medlemmar känner ofta att de uppnår observer sociala framsteg på kort sikt.

  • Solfångare används ofta för att ge energi för hållbara samhällen.
  • Hållbara sektorer kan främja taket garde av grönsaker och andra växter.
  • Civil tjänster, såsom sophämtning, utförs av medlemmarna i ett hållbart samhälle.