Vad är Vermikulit?

October 7

Har du någonsin läst i en trädgårds bok, eller gick runt en plantskola, och hört ordet vermikulit? Tja, är chansen ganska bra att du har kommit över det åtminstone ordet åtminstone en gång i ditt trädgårdslivet. Men om du någonsin har undrat vad som är vermikulit, då du är i tur. Svaret på denna fråga, och några enkla metoder för att använda den på rätt sätt runt trädgården är listade nedan.

  • Vad är det? Enkelt uttryckt är vermikulit en värmetålig mineral som består av hydrerad basalt som innehåller en del ganska unika egenskaper. I tillverknings världen vermikulit har fått något av en dålig rap eftersom det har associerats med asbestisolering. Dock är den typ som brukar finnas i trädgårdsbutiker inte så skadligt om det förtärs, eller bränns och sedan inhaleras. Tänk på att risken för att detta händer är världsdelen eftersom det oftast används som en ingrediens för andra saker när trädgårds. Bara inte ta en handfull av grejer och äta den. När det används för trädgårdsarbete, kan den ge några ytterligare kalium och magnesium till växter, och fungerar som en naturlig svamp för andra näringsämnen och fukt.
  • Om att hitta den. Kan Detta material hittas i nästan vilken plantskola eller trädgårdsbutik i hela landet. Typiskt m det som en ingrediens eller fyllmedel för de flesta typer av planteringsjord mixar. Du kan också hitta ganska säkra att hantera olika typer av materialet i bulk samt.
  • Hur man använder det på rätt sätt. Det finns många olika användningsområden för detta mineral, men det vanligaste är att lägga till volym och luftcirkulation till jorden som en växt placeras i. Vermikulit används ofta i stället för jord vid start plantor inomhus. Detta mineral kan också användas för att hjälpa till att starta sticklingar för både lövträd och barrträd perenner och buskar. Enkelt att lägga ungefär en kopp vermikulit till sex koppar en vanlig krukväxtjord kan bidra till att skapa den perfekta planteringsjord mix för alla krukväxter som du kan väger. Genom att lägga mellan två och tre inches av vermikulit till toppen av din sandig jord trädgård, och sedan slå in den, kan bidra dramatiskt öka fukt lagring nivåer av denna notoriskt svåra jord.