Vad är Crock-Pot Biff Stroganoff?

October 7

Crock-Pot nötkött stroganoff är en långsam-spis version av en klassisk rysk maträtt med samma namn. Nästan varje nedskärning av nötkött kan användas i denna maträtt, men mindre dyra typiskt att föredra. Den traditionella gräddig sås finns i de flesta Biff Stroganoff rätter görs typiskt med en kombination av gräddfil, kondenserad soppa, eller krämiga ostar i denna typ av receptet. Medan nötkött och sås är de två viktigaste delarna av Crock-Pot nötkött stroganoff, ofta även omfattar det kryddor, lök och svamp. Alla ingredienser kokas tillsammans i flera timmar, och sedan serveras över ris eller nudlar.

Den typ av nötkött som används i Crock-Pot nötkött stroganoff varierar beroende personliga preferenser och recept. Oftast är bitar av gryta kött som används, även om stora stekar kan antingen skuren i bitar innan de placeras i den långsamma spis, eller kokt hel och sedan strimlad in i krämig sås. Köttfärs är ett populärt alternativ för denna maträtt också, och är särskilt idealiskt för fall där det inte finns tillräckligt med tid att göra det möjligt för Crock-Pot nötkött stroganoff att laga mat för flera timmar. Detta beror på att köttfärs versionen kan normalt vara klar inom en till två timmar, så länge köttet är brynt först.

Det som skiljer nötkött stroganoff bortsett från andra rätter är krämig, nästan syrlig, sås där köttet tillagas och serveras. För den långsamma-spis version är denna sås ofta tillverkade av en blandning av gräddost och sur grädde. I recept där endast den förstnämnda används, citronsaft eller annan syra tillsätts ofta för att kompensera för den variant av den saknade gräddfil. Vissa versioner kräver krämig, kondenserad soppa i stället för eller i tillägg till dessa två ingredienser. Svamp och lök sorter som är mest populära, eftersom de tenderar att innehålla några av de smaker som ofta läggs till traditionell nötkött stroganoff.

De kryddor som används i Crock-Pot nötkött stroganoff variera beroende på en persons önskemål och ingredienserna som används för att göra såsen. Worcestershire eller soja används ofta för att ge djup till skålen och vitlök, senapspulver och svartpeppar är vanliga tillägg också. Även om det helt enkelt kan serveras som nötkött i en krämig sås, är tillägget av sauterade färsk lök och svamp populärt.

När alla ovanstående ingredienser är i den långsamma spis, varierar tillagningstiden drastiskt. På låg och använder mindre bitar av skära upp kött, kommer Crock-Pot nötkött stroganoff normalt koka på låg i sex till åtta timmar eller på hög för 03:57. När köttet tillagas som en stek, det kräver oftast åtta till 12 timmar på låg eller 7:56 timmar på hög.

Efter tillagningen är klar, är Crock-Pot nötkött stroganoff serveras över någon form av stärkelse och garneras med färska örter. Smörade äggnudlar och långkornigt vitt ris är två av de mest populära alternativen, och tenderar att gå bra med krämig sås. Som denna maträtt kan se lite intetsägande, färska örter som gräslök och persilja är ofta strös över toppen för att lägga till en liten mängd av smak och för att göra skålen mer visuellt tilltalande.

  • Varje snitt kan användas för att göra nötkött Stroganoff.
  • De flesta Crock-Pot Biff Stroganoff recept kräver gräddfil.
  • En biff stroganoff kan tillagas i en Crock-Pot på hög i 3 till 4 timmar eller på låg 6 till 8.