Vad är Kulfi?

August 26

Kulfi är en indisk och västra asiatiska Glass dessert. Den kommer i många smaker och är ofta formas till koniska former. Det är relativt lätt att göra och ljuvligt kyla under varma dagar.

Till skillnad från västerländska glass, inte kulfi behöver inte spottas i en glass maker. Istället är de likvida komponenterna ofta kokt som en vaniljsås före frysning eller helt enkelt fryst fast. Som sådan är det mycket tätare än vanlig glass, som kärning tillför luft i mjölkblandningar. Den är normalt klassificeras som en frusen vaniljsås istället för en glass.

Traditionellt är vaniljsås smaksatt med saffran, ger det en subtil smak och gyllene-orange färg. Andra typiska smaker är pistasch, mango, ros och kardemumma. Som dessert växer i popularitet, expanderar smaken listan. Nya smaker är ganska äventyrlig och inkluderar jordnöt, äpple och avokado.

För att göra en grundrecept, kombinera sötad kondenserad mjölk, grädde och kondenserad mjölk. Vissa recept rekommenderar kokning och minska blandningen, men många varianter helt enkelt lägga smakämnen och häll blandningen i popsicle eller kulfi formar. Frystiden bör normalt vara minst åtta timmar, rekommenderar många recept som gör smeten på kvällen och frysa över natten. Kulfi ofta garnerad med ätliga guld eller silver blad, mandlar eller pistagenötter.

För en intressant kultur-kombinerat dessert, prova att fylla cannoli skal med hemlagad kulfi, strö med pistagenötter eller mandel och duggregna med choklad. En glass smörgås serveras på cookies är en härlig behandling, men se till att låta den frusna vaniljsås mjukna i kylskåp innan du försöker sprida det. Kulfi milkshake är otroligt tjock och läckra, och en liten servering kan vara tillräckligt för att tillfredsställa en glass begäret.

I Indien är kulfi en gata-leverantör mat. Säljare hålla fryst behandla kylan i en speciell is och salt fylls potten kallas matka. Även det vanliga sättet att tjäna det är med en enkel garnering av nötter, vissa leverantörer också tjäna sötade vermicelli risnudlar med glass.

På grund av den höga halten av grädde, de regelbundna versionerna av denna dessert är inte för dieter. Vissa recept innehåller så många som 1400 kalorier per portion. Magra versioner av skålen är tillgängliga och allmänt substitut fettfri kondenserad mjölk och vanlig mjölk istället för grädde. Vegetarianer bör också vara försiktig, eftersom vissa recept kräver gelatin, som många vegetarianer anser är stötande.

Om du inte har en glassmaskin eller inte vill använda en, gör kulfi en fantastisk hemlagad fryst vaniljsås. De flesta recept är lätt blandas i tio minuter eller mindre, och kan lätt läras ut till barnen lära sig att laga mat. De grundläggande smak val tillåter massor av utrymme för att experimentera med dina egna favorit smaker eller tillägg. Du kan aldrig gå tillbaka till vanlig glass igen!

  • Kulfi görs ofta med mango.
  • Kulfi görs med hjälp tunga grädde.
  • Nya smaker av kulfi inkluderar avokado.
  • I indiska köket, kan risnudlar sötas och serveras med kulfi.