Hur kan jag organisera en bokhylla?

September 6

Organisera en bokhylla verkar vara en tillräckligt enkel uppgift, men de flesta människor don € t verkligen ordna sina böcker; de bara sätta dem på hyllan där de passar. Många människor inte tar sig tid att sätta sin bokhylla i logisk ordning. Denna process tar lite tid, särskilt om du har en massa böcker, men det är värt det eftersom du kommer alltid att kunna hitta det du söker.

Innan du börjar organisera din bokhylla, måste du göra en bedömning av vilka typer av böcker du har. Gör en mental eller fysisk lista över de olika genrer eller typer av böcker du har, till exempel, romaner, science fiction böcker, uppslagsverk, och så vidare.

Gå runt huset och titta på varje bokhylla. Gör en uppskattning av hur mycket utrymme varje genre av böcker kommer att uppta. Bestäm var i ditt hem du vill ha böcker i vissa typer vara. Du kanske vill att dina referensböcker i bokhyllan på kontoret, till exempel, medan populärfiktion och litteratur kunde gå i bokhyllan i vardagsrummet.

Den bästa bokhylla organiserande system är en som passar dig. Böcker ska vara där du kommer att använda dem, men du kanske vill sätta din snygga böcker i alla ämnen i bokhyllan att besökare till ditt hem ser. När du har kommit med en grundläggande bokhylla organiseringsplanen, ta alla böcker av en bokhylla och börja organisera dem i de kategorier du kom upp med, eller åtminstone i de olika rummen där de kommer att inrymt, om du har en bokhylla i mer än ett rum.

När du tömmer hyllorna, flytta böcker som donâ € t hör hemma på den bokhyllan annat håll. Börja sedan att fylla bokhyllan med de böcker du vill ha det. Du kan alphabetize böcker av författare eller titel, eller helt enkelt gruppera böcker tillsammans med ämnet eller genre. Även utan att sätta böckerna i alfabetisk ordning, att bara ha ett organiserat system för där saker går på din bokhylla kommer att göra det mycket lättare att hitta böcker när du behöver dem.

Om du verkligen vill få snygga, kan du ordna dina böcker efter ämne, i alfabetisk ordning efter författare, sedan på titel eller ens kronologiskt för flera böcker av samma författare, och slutligen göra en lista på datorn för alla böcker du äger och var de är i ditt hem. Skriv ut listan och förvara den på eller nära en bokhylla så du kommer alltid att kunna hitta exakt där allt är i ditt hem fullt av böcker.

  • Böcker på en bokhylla kan organiseras efter storlek beroende på hur hyllorna är placerade.
  • Bookshelfs är ofta organiserade efter genre.