Vad är en Conger?

August 21

Congers är en typ av nattlig marina ål som lever i varmvatten hav. De har en ormliknande kropp, långa ryggfenan, och vassa tänder, och liknar en vanlig ål. Congers bor i Adriatiska havet, Medelhavsområdet och Nordafrika kustområden och i hela Engelska kanalen, Nordsjön och Irländska sjön områden. Amerikanska Congers bor längs kontinentalsockeln från Maine i Nordamerika till Sydamerika. Fisken föder en gång i livet och sedan dör de - de Congers "befolkning har minskat sedan 1980-talet.

De tillhör familjen Havsålar och genus Conger, och det finns mer än 150 olika arter av Congers. Storleken beror på dess art. Till exempel, Kalifornien Congers har en maximal längd av 24 inches (0,6 meter), men andra Congers kan mäta 5-9 fot (1,5 till 2,7 meter) och väga mer än 100 pounds (45 kg).

Congers har en kameleont liknande förmåga att anpassa sin färg till sin boning också. I steniga områden eller runt sjunkna skepp, är ålen rygg mörkgrå och undersidan är ljusgrå. I sandiga områden, är baksidan en ljusgrå-brun och undersidan är gräddfärgat.

Den havsål kan se ut en vanlig ål, men det finns skillnader. Till exempel börjar havsål s ryggfenan på bröstfenorna och löper längs dess kropp. Däremot börjar en vanlig ålens ryggfenan väl tillbaka från sina bröstfenor. De ansiktsdrag är också olika. Congers har stora, ovala ögon Gemensamma ålar har mindre, runda ögon.

Denna köttätande fisk har en omättlig aptit och livnär sig på något mindre än sig själv. Eftersom de är nattdjur, de ofta offer på sovande havsdjur. Deras kost innehåller en mängd olika havsdjur, döda fiskar, och även små Congers.

Mysteriet kring Congers är deras häckningscykel. Atlanten Congers migrera från de grundare kustvatten för att leka i de djupare vattnen i Sargassohavet. Sargassohavet är en region i norra Atlanten, omgiven av fyra starka havsströmmar. Dessa starka strömmar är viktiga för dispergering av nykläckta larver. Stilla havet Congers använder också strömmar, såsom Kuroshio, att bära larverna till sina rätta habitat i östra Asien. Innan leken, genomgår havsål flera förändringar. Dess huvud formförändringar; den förlorar sina tänder; och dess ben börjar GELEA. Den manliga ögon förstora, deras magar upplöses och de lever på lagrad energi under sin migration till häckningsområdet.

Marinbiologer uppskattar varje hona producerar upp till tio miljoner ägg. Efter äggen kläcks, den leptocephali, eller ål larver, glida på strömmarna i upp till två år innan den når land. I detta leptocephalus skede ålarna "bandliknande kroppar är transparenta. Vid stranden, de förvandlas till unga ålar. De ålar får sin fulla färg när de är ca 12 inches (cirka 0,3 meter) långa.

Congers har exceptionellt vassa tänder och starka käkar; Därför, havsål fiskare använder tunga monofilament eller tråd linje. Congers kan leva länge ur vattnet och många sportfiskare har förlorat fingrar samtidigt hantera dessa onda krigare. Sportfiskare kan kontakta fiskeklubbar, såsom den brittiska Conger Club, för mer information.

  • Congers kommer rutinmässigt äter fisk som redan är döda.