Vad är Suspension Trauma?

January 29

Suspension trauma är ett kluster av skador som orsakas av en nedgång i en säkerhetssele. Säkerhetsselar räddar liv genom att förhindra allvarliga skador som kan uppstå när människor falla från höga höjder, men fjädring trauma kan vara farlig om den inte behandlas. Säkerhetsutbildning för arbetstagare som använder selar bör innehålla en åtgärdsplan för att hantera oron fjädring trauma genom att snabbt rädda arbetare efter fallolyckor.

Flera olika frågor bidrar till avstängning trauma. Den första är den kraft hösten, vilket kan vara allvarlig om arbetstagaren är ansluten till en lång rad. Många arbetare föredrar långa säkerhetslinor eftersom de kan röra sig mer fritt, snarare än att ständigt behöva retether att flytta runt en webbplats. Längden av linjen, kan dock göra faller mycket farligare. Arbetstagare måste balansera riskerna för upphängning trauma och andra skador i fall med sin önskan att flytta så fritt som möjligt på arbetsplatsen.

En annan fråga är ett tillstånd som kallas ortostatisk intolerans. Säkerhetsselar är vanligtvis konstruerade för att tillåta en arbetstagare att falla i upprätt läge, fötter nedåt. Blod kommer att börja pool i benen, och banden av selen kan skära av cirkulationen, speciellt om det inte passar ordentligt. Detta bromsar avkastningen av blod till hjärtat och kan vara dödlig inom en halvtimme om arbetstagaren inte tas ner.

Riskerna för upphängning trauma inte sluta med noggrant sänka en arbetstagare till säkerhet. Efter en lång period i upprätt läge, om arbetstagaren läggs liggande för behandling, kan blodet rusa tillbaka in i bålen, vilket orsakar reflow syndrom. I detta tillstånd, den snabba reperfusion av skador blod vävnader inne i patientens kropp. Detta kan vara farligt, särskilt om patienten avbröts under en lång tid.

Säkerhetsåtgärder för att ta itu fjädring trauma kan innefatta noggrant övervaka arbetare knutna till säkerhetsselar vid alla tillfällen att låta personalen att identifiera faller snabbt. Arbetsplatser behöver också tydliga och enkla riktlinjer att följa i händelse av ett fall så att de kan agera snabbt och alla vet exakt vad de ska göra i en nödsituation. En säkerhetsansvarig på en arbetsplats kan utveckla en lämplig plan för hantering fall och bör ge utbildning till personal på plats. Arbetstagare som bär selar måste också få lämplig utbildning för att svara på fall; enkla åtgärder som att flytta vikt i selen medan suspenderade efter ett fall kan minska risken för allvarliga komplikationer.

  • Faller iklädd en säkerhetssele kan leda till avstängning trauma i vissa fall.