Vad är det som utmärker jugend Clocks?

August 31

Distinkta egenskaper jugend klockor är vågiga linjer och mjuka kanter, en skarp kontrast till många moderna klockor som har rena, raka linjer och hårda kanter. Åtföljer vågiga linjer skulle vara "våldsamma kurvor," beskrivs av många konstexperter som kurvor produceras när en piska är sprucken. Bortsett från de linjer och kurvor, jugendklocka har oftast naturinspirerade bilder som blad och blommor. I allmänhet, jugend klockor, som med alla jugend möbler och prydnadsföremål för den delen, tenderar att ha mycket utarbeta mönster som ekar naturens skönhet.

Som en konströrelse, "Art Nouveau" eller "ny konst" kom efter epoker av Impressionism och Posta-Impressionism, när konstnärerna såg till vardagliga aktiviteter, människor och föremål för inspiration. Perioden av jugend började förmodligen när andra konstnärer ville svänga bort från den traditionella och sökte ett annat syfte med inspiration: naturen. Artister började också tillämpa de delar av jugend inte bara i målningar och skulpturer, men även i andra medier såsom inredning, möbler och infrastruktur. Även smycken, kläder och bestick skulle utformas med hjälp av jugend filosofin, öka räckvidden för konsten som en erfarenhet och en livsstil.

När det gäller formen, do jugend klockor inte har tydliga och definierade former, men alla är vanliga i att utnyttja kurvor och vågor för att skapa en mjukare kontur och silhuett. För upprätt klockor, även basen eller benen skulle vanligtvis har curling och snurrande linjer som liknar vinstockar eller klängen. Det är inte heller ovanligt att se grunderna för upprätt klockor ser ut som trädstammar, ibland med en skulpterad figur av en dam eller barn tillsammans.

Bortsett från de bilder av blad och blommor, kan varelser som fåglar, insekter och fiskar också ses i jugend klockor och möbler i denna stil också. Vanligtvis en interaktion mellan flora och fauna porträtt, såsom fågelns näbb röra blomman, eller de "vinstockar" omger insekten. Ibland är även folkloristiska varelser som älvor, sjöjungfrur och nymfer ristade in eller målade på klockan, eftersom Europa är rikt på många folksagor och myter som i skogen eller öppet vatten.

Ett annat kännetecken för jugend klockor är användningen av olika material, många av dem naturligt anskaffas. Dessa material innefattar trä, metaller, och porslin. Metaller skulle sträcka sig från silver till guld, men skulle också innefatta legeringar som brons och mässing. Dessa material skulle ofta användas tillsammans för att bygga klockan. Exempelvis kan träet användas för skulpturen som omger ytan av klockan, medan metallelementet kan användas för att beskriva själva ansiktet.