Vad är en HDMI Converter?

March 13

High Definition Multimedia Interface (HDMI) är ett digitalt ljudgränssnitt som också bär flerkanalig eller surroundljud digitala ljudsignaler. HDMI förbättrar tidigare analoga tekniker samtidigt som den kräver endast en enda 19-stifts HDMI kabel för överföring av ljud och video. En HDMI omvandlare är en fristående mellanhand anordning som digitalt analoga signaler till HDMI.

Till exempel, många äldre DVD-spelare har analoga komponentvideoutgångar (YPbPr) för anslutning till en standard definition TV (SDTV) eller HD-TV (HDTV). Component video separerar videosignalen i chroma och luma signaler som bär separata färg och synkroniseringsdataströmmar. De RCA-typ komponent portar på kommersiella produkter är färgkodade röd, grön och blå, som är den utsedda trehövdade komponentvideokabel. Component video kräver en separat ljudkabel, som kan vara antingen flerkanaligt digitalt ljud om tillgängligt, eller stereo-RCA analogt ljud.

Som HDTV har gått SDTVs, många människor föredrar att använda sina HDTV HDMI anslutningar över alternativa och sämre analoga anslutningar. I exemplet ovan skulle en HDMI omvandlare sitta mellan DVD-spelare och HDTV emot de utgående komponent- och ljudkablar från DVD. Den HDMI omvandlar internt signalerna till digitala HDMI-formatet, och bearbetar stereoljud i flerkanaligt digitalt ljud (om det behövs), mata dessa strömmar till en HDMI-porten på omvandlaren. En HDMI-kabel går sedan från omvandlaren till HDMI ingångsporten på HDTV.

Det finns flera olika typer av HDMI omvandlare tillgängliga för att hantera en mängd olika scenarier och anslutningar. En HDMI omvandlare göras för S-Video och kompositvideosignaler kan exklusiva standard definition video resolution till HD-720p-format. Den ursprungliga proportionerna kan förbli oförändrat, i detta fall 4: 3 verser högupplöst 16: 9-format. Titta 4: 3 uppskalade signaler i en 16: 9 fotavtryck är möjligt genom att använda den manuella bildformat kontrollen på HDTV dock bilden kommer onaturligt utsträckt på något sätt för att fylla skärmen, eftersom den ursprungliga signalen helt enkelt inte har tillgängliga uppgifter att extrapolera en större bild.

Digital Video Interface (DVI) som används på dagens datorskärmar redan är kompatibel med HDMI, men bär inte ljud. En HDMI omvandlare kan användas för att slå ihop DVI och utgående digitala eller analoga ljudsignaler för HDMI-utgång samt.

I vissa fall kanske du behöver det omvända setup, när du till exempel vill mata en HDMI-signal till en analog enhet som endast har analoga ingångar. Denna variant av HDMI omvandlare finns också, vända på behandling för att formatera HDMI i lämpliga analoga signaler för utgående analoga kablar. Denna omvandlare inkluderar en downscaler, där omvandlaren kommer att acceptera 480i via 1080i input och output 480i (NTSC) eller 576i (PAL) SDTV för de enheter som endast stödjer standard upplösningar.

HDMI-omvandlare finns tillgängliga online och på många lokala återförsäljare som säljer HDTV och hemunderhållning utrustning. Den teknik som används för att exklusiva eller downscale signaler kan göra en betydande skillnad i bildkvalitet, så det lönar sig att läsa recensioner för att se vilka produkter har höga betyg tillfredsställelse.

  • En HDMI kabel.
  • Vissa elektronik har komponentvideoportar, som kräver tre koaxialkablar plus ljudkablar.