Gitarrtablatur: "Swanee River" av Stephen Foster

October 2

Denna gamla låten i söder har fyra slag per takt, som dess 4/4 taktart indikerar. När du vet hur man spelar "Swanee River" på gitarr, kommer du kunna visa att spela i ett öppet läge som kombinerar den andra positionen med de öppna strängarna - det vill säga din första fingret spelar noterna på andra bandet; din andra finger spelar tonerna i tredje bandet; och din tredje finger spelar tonerna i fjärde bandet. Du kan även spela låten genom att använda den första positionen med öppna strängar, men att spela det på det sättet är mycket svårare. (Fingrar 1 och 3 är starkare än 2 och 4.)

Lägg märke symbolerna för upp och ner plocka ovanför fliken personal. Spela downstrokes (öppen botten box symbol) för de anteckningar som faller på beats och upstrokes (V symbol) för de anteckningar som faller mellan beats. Återigen, sim. Medel fortsätta spela samma plockmönster till slutet. Förresten, är den här låten faktiska titeln "Old Folks at Home", men de flesta människor bara kalla det "Swanee River." (Det är den låt som illa Ralph Kramden på spelet visar The $ 99,000 Svar på den gamla seniorer episoden. Låten skriven av Stephen Foster - inte Ed Norton)

För att spela den här låten, måste du veta hur man räknar fyra slag per takt; finger anteckningar i andra position; och hur man låter politiskt korrekt när du spelar en sång om den gamla plantagen.

Det faktum att ett gäng förment enkla folksånger - låtar du aldrig tänkt två gånger tidigare - nu få dig att känna långsam och klumpig som du försöker spela upp dem kan verka lite tömmas. Men spela gitarr är en kumulativ strävan. Varje teknik du plocka upp gäller alla låtar som använder samma teknik, från Van Morrison till Beethoven, från "Moondance" till "Månskenssonaten." Hängning i där med den tekniska grejer och resten följer.

Gitarrtablatur: "Swanee River" av Stephen Foster

Swanee River