Vad är Table Rock State Park?

November 12

Tabell Rock State Park ligger i Pickens County, South Carolina, USA, nära staden Pickens. Marken var en gång ansedda delen av den Cherokee nationen, tills Hopewell Fördraget 1785 överlät den till USA: s regering. Tabell Rock State Park omfattar tält och fritidsfordon campingområden, samt stugor. Båtliv, fiske, fågelskådning, vandring och simning är några av de aktiviteter som finns för besökare på Table Rock State Park. De flesta av parkens infrastruktur byggdes av Civilian Conservation Corps (CCC) på 1930-talet, och parken ingår nu i det nationella registret över historiska platser och betraktas som en South Carolina Heritage Trust Site.

USA National Park Service krediteras med att övervaka CCC i skapandet av Table Rock State Park på 1930-talet. Projektet var en stor del av president Franklin Delano Roosevelts New Deal-programmet, som försökte att skapa sysselsättning under den stora depressionen. CCC arbetat för att förbättra landets parker och rekreationsanläggningar.

Pickens County, South Carolina och den närliggande gemenskap av Greenkrediteras med att utse den ursprungliga skifte som skulle utses Table Rock State Park. Detta skifte bestod av cirka 2860 hektar (11.6 kvadratkilometer), och det öronmärktes 1935. År 1975 och 1976, var Table Rock State Park territorium utökats med ytterligare 208 tunnland (0,842 kvadratkilometer). Elizabeth Ellison krediteras med att ge ytterligare 15 tunnland (0.06 kvadratkilometer) till parken 1991.

Besökare till Table Rock State Park kan njuta av vandring på Pinnacle Mountain, den största berget i delstaten South Carolina. Parken erbjuder oftast flera rastplatser, campingområden, och en presentbutik. Fiske, båtliv, och simning är vanligtvis erbjuds på Oolenoy Lake och Pinnacle Lake. Besökare kan få möjlighet att observera inhemska fåglar, vilda djur, och växter från parkens vandringsleder. Parken erbjuder oftast naturligt utbildning och en lekplats för barnen.

Före 1785, indianer i Cherokee stammen bebodda området, främst med hjälp av den för jaktmarker. När Hopewell Fördraget 1785 undertecknades, började européerna att befolka området. De etablerade ett samhälle som heter Pumpkintown, som var känd som blomstrande före det amerikanska inbördeskriget. Man tror dock att, genom gryningen av 20-talet, området var mestadels bebos av jordbrukarna.

  • Table Rock State Park var en del av president Franklin Delano New Deal.
  • Tabell Rock State Park erbjuder oftast flera rastplatser.