Vad är Historic Wallpaper?

December 24

Historisk tapeten tapet som har utformats för en nära tillnärmning eller helt duplicera tapetmönster genom historien. Vanligtvis denna typ av tapet återskapar utseendet att tapeten skulle ha haft när den skapades, inte utseendet det skulle få på grund av åldrande. Många olika epoker är representerade i historiska tapetdesign, och det är ibland möjligt att skapa anpassade bakgrundsbild om någon behöver tapeter från ett specifikt rum. Denna typ av tapeter brukar appliceras med moderna metoder, men sanna reproduktioner kan försöka tillämpa pappret med historiska material också.

Många olika företag producerar historiska tapeter baserade på mönster som är kända för att ha funnits vid vissa tider. Dessa mönster kan ha funnit genom rester, bilder eller ens existerande exempel på tapeten i bostäder eller andra byggnader. Ibland är tapeten producerade en exakt kopia av det mönster, men ibland en nära approximation med hjälp av moderna material görs. Det är ibland möjligt att jämföra den ursprungliga tapeten med reproduktionen, särskilt om tapeten är utformad efter ett mönster i en välkänd byggnad.

Vanligtvis är historisk tapet organiseras av den period då mönstret härstammar. Olika design rörelser har ofta väldigt olika dekoration stilar, men alla tapeter som produceras genom historien kan rekonstrueras som historisk bakgrund. Det finns exempel på historiska tapeter från så tidigt som 1700-talet, och vissa företag reproducera tapet som var på modet så sent som 30 år före nutid. Som nuvarande stilar omodernt, kan de försvinna från kataloger för många år, men dessa kan ofta upprepas senare.

Denna typ av tapet används ofta i hemmen precis som nuvarande modeller, med tanke på att den teknik för att tillämpa denna bakgrundsbild är vanligen detsamma som moderna tapeter. Speciella sätt på vilka denna typ av tapeter kan användas inkluderar musei reproduktioner av historiska rum eller speciella presentationer vid antika visar. De användningsområden för denna typ av tapeter inkluderar även speciella hantverk och andra konstprojekt, även om detta görs vanligen med tapetrester tanke på kostnaden för historiska tapeter.

Om någon behöver en speciell tapet design som inte är tillgänglig i butiker, oavsett om historiska riktighet eller av personliga skäl, är det ofta möjligt att reproducera tapetmönster genom att prata med anpassade tapeter butiker. Som tapetmönster brukar upprepa, en person ofta inte behöver en mycket stor skrot av tapeten för att återge den. En bild med tillräckligt detalj kan också räcka för att reproducera tapeten. Historiska reproduktioner kanske inte ser exakt samma som den ursprungliga tapeten på grund av åldrande och andra skador, men de kan oftast komma mycket nära.

  • Historiskt tapet imiterar konstruktioner sett tidigare.