Vilka är de bästa tipsen för Vaxning med känslig hud?

March 24

Både kvinnor och män lika ofta vänder sig till vaxning när det gäller att ta bort oönskat hår. Folk har vaxning i tusentals år, och medan vissa kan hävda att det är smärtsamt, det är ett effektivt sätt att ta bort oönskat hår på någon del av oneâ € s kropp. Somliga hävdar också att vaxning stimulerar hårväxt, men detta är inte sant. När det gäller att vaxning med känslig hud, det finns flera tips som kan följas så att inflammation och smärta hålls till ett minimum. Dessa tips innefattar erhålla ett vax som är skapad för känslig hud, och se till att det hudområde som vaxad är helt torr och att veta när man ska tillämpa olivolja eller kokosolja till vaxad hud.

Känslig hud i sig är svår att hantera, speciellt när det kommer till vaxning. Den mest positiva spetsen en person kan följa när det gäller att vaxning känslig hud är att få ett vax som är speciellt framtagen för denna typ av hud. Det finns ett stort antal känsliga hud vaxning produkter som finns på den globala marknaden som är tillgängliga för köp. Om en person vill, kan han eller hon även förbereda en gör-det-själv vax hemma. Allt som behövs för att skapa vax för känslig hud är socker, kokt vatten, citronsaft och honung.

Innan ansökan någon typ av vax för att oneâ € s kropp, är det mycket viktigt att se till att huden är vaxad är helt torr och icke-oljig. Människor som vaxning med känslig hud kommer också vill se till att de håller sin hud hån när vaxning, eftersom detta hjälper till att förhindra huden från att bli lurade. En person som är vaxning med känslig hud bör aldrig vaxa samma hudområde mer än två gånger under en enda vaxning session. Om personen inte kan ta bort allt oönskat hår efter vaxning området två gånger, då han eller hon ska plocka de återstående oönskat hår. Många tycker också att det fördelaktigt att tillämpa kallt förpackningar på hudområden som har vaxade, eftersom detta bidrar till att minska inflammation och rodnad.

De flesta människor vaxning med känslig hud kommer att bestå någon rodnad eller inflammation. Oliv eller kokosolja bör tillämpas på områden av vaxat hud som förblir röd eller inflammerad under en tidsperiod som överstiger två timmar. Det är absolut nödvändigt att ingenting sammandragande appliceras på hudområden som har vaxade, eftersom detta bara kommer att öka inflammation och rodnad. En person som är vaxning med känslig hud bör aldrig vax hudområden som är irriterad eller solbränd.

  • Vax.
  • En person som har känslig hud bör inte vaxa samma hudområde mer än två gånger under en enda vaxning session.
  • Personer med känslig hud bör använda speciellt framtagen vax för sin hudtyp.
  • En kvinna med vaxade ben.
  • Solbränd hud bör aldrig vaxas.