Vad var Triangle Fire?

September 12

The Triangle SKJORTBLUS Company Brand, även känd som Triangle Fire, var en ökänd industriell katastrof som ledde till stora reformer i brandsäkerhet, fabriksförfaranden och unionization av klädarbetare. Branden, som krävt 146 personer, började på eftermiddagen den 25 mars 1911 på åttonde våningen i triangeln SKJORTBLUS Company i New York City. The Triangle Fire nämns ofta som ett fruktansvärt exempel på de fruktansvärda förhållanden i vilka sweatshop arbetare arbetade före tillkomsten av större reformer för den amerikanska arbetarklassen.

The Triangle SKJORTBLUS Bolaget ägdes av Max Blanc och Isaac Harris, som grundade företaget att dra nytta av den växande trenden av långa kjolar och blusar, eller shirtwaists, som blev populär i början av 20-talet. The Triangle Fire slog hårt mot både män och deras verksamhet, som aldrig återhämtat sig helt. Fabriken anställd 500 män och kvinnor, även om majoriteten av arbetarna var kvinnor, och de flesta av dem som fångade och dödade vid Triangeln Fire var kvinnor. De flesta av de anställda var illegala invandrare som försöker bygga ett bättre liv för sig själva i Amerika, och de uthärdade de obehagliga arbetsförhållanden eftersom de kände att de inte hade något annat val.

Innan Triangle Brand var företaget redan väl känd för att motstå försök till unionizing. En massiv stadsomfattande strejk organiserad 1909 påbörjade på triangeln SKJORTBLUS Factory, och fyra månaders förhandlingar av Internationella Ladies 'Garment Workers Union äntligen lett till en överenskommelse, som triangeln SKJORTBLUS bolaget vägrade att acceptera. Under strejken sysselsatte fabriken sårskorpor och ond beskyddare som senare anklagas för allvarligt slå unga anfallare.

The Triangle Brand startade sent på eftermiddagen, strax innan ett byte av skift, i ett fack av textil sticklingar. Fabriken var på de övre våningarna i tio våningar Asch byggnad, i hörnet av Greene Street och Washington Place. The Triangle Fire illustrerade ett faktum väl känt för klädarbetare redan - att de flesta klädfabriker var potentiella brand fällor, med fack av lättantändliga textilier och mönster omgivna av rökning arbetare och överarbetad symaskiner som ibland överhettade och orsakade mindre bränder. I själva verket hade triangeln SKJORTBLUS bolaget redan tidigare nämnt för brandsäkerhet oro.

Medan brandlarm gick på åttonde och tionde våningen, var nionde våningen inte varnat, och de flesta av arbetarna på våningen överlevde inte, fångade av värmen från Triangle Brand, låsta dörrar, och panik. Samtliga golv bara haft en öppen exit, eftersom den andra dörren var låst, till synes för att förhindra att arbetare från att ta pauser, lämnar tidigt, eller stjäla. Branden tävlade upp trapphuset med olåsta dörrar, effektivt fånga arbetare i de brandfarliga arbetsrum. Många av dem hoppade ut av övervåningen fönstren eller ner hisschaktet, ibland i brand, i ett försök att undkomma värmen.

Arbetare turen att fly till taket räddades av anställda i en angränsande byggnad kontor och brandkåren, som kom till platsen mycket snabbt. Ägarna av fabriken flydde till taket och senare friades för oegentligheter i branden. Fackföreningsaktivister var rasande, som var många lagstiftare, och triangeln Brand ledde slutligen lagstiftning som fortfarande reglerar arbetsvillkoren i USA.

  • The Triangle Brand uppstod i New York 1911.
  • The Triangle Brand, som krävt 146 personer, började på eftermiddagen den 25 mars 1911 på åttonde våningen i triangeln SKJORTBLUS Company på Manhattan.