Vad är Pocket Cowboys?

September 13

I det populära pokerspel som heter Texas Hold 'Em, får varje spelare två "hålkort", som kan kombineras med de gemensamma korten för att bilda spelarens starkaste handen. De bästa hålkort en spelare kan få är två ess, även känd som pocket raketer. Många professionella anser den näst bästa kombinationen är två kungar, kallade pocket cowboys i pokerkretsar. Med fick cowboys, dock inte alltid garantera en vinnande hand, speciellt när andra spelare letar efter tecken på aggressivt spel. Många experter rekommenderar spelare att förbli något lossnat från sina fick cowboys, eftersom andra spelare som fortfarande kan slå ett par i kungar med kommunala ess och egna hålkort.

Pocket cowboys kan tjäna en spelare en betydande summa pengar så länge som vadslagning inte blir överhettade eller andra spelare inte lägga sig tidigt. Utseendet på ett ess i floppen - de tre första gemensamma korten som presenteras - kan snabbt ändra oddsen för en seger med pocket cowboys. En andra ess i antingen turn - den fjärde gemensamma kortet eller "fjärde gatan" - eller floden - det femte och sista gemensamma kortet eller "femte gatan" - kan ta pocket cowboys ur konkurrensen. Utan en tredje kung att stärka fick cowboys, kan en spelare inte har råd att göra betydande höjningar mot andra.

En spelare som håller fick cowboys kan fortfarande ta en risk och gå all in, vilket innebär alla sina marker är nu en del av den totala potten. Denna vadslagning strategi skulle kunna ses som en bluff med andra spelare, men bara de med de starkaste händerna eller de bästa bluffar färdigheter skulle matcha en all-in bet. Styrkan av spelarens ursprungliga pocket cowboys i kombination med en svag uppsättning gemensamma korten bör motsvara en vinst, men många erfarna pokerspelare råder inte "falling in love" med pocket cowboys. Detta innebär att en spelare ska vara villig att vika eller göra minimala satsningar om de andra spelarna blir för aggressiv med sina egna bud.