Vad är en elektrisk Callus Remover?

September 11

En elektrisk förhårdnader remover är en handhållen enhet som kan användas för att slipa bort de förhårdnader som bildar naturligt på fötter eller händer. Dessa enheter används vanligtvis på fotsulorna, men de kan också användas på någon annan lapp av grov hud. Slipning av förtjockade bit hud med en elektrisk förhårdnader remover gör huden slätare och mjukare. Även om dessa anordningar kan användas säkert för att ta bort förhårdnader, om orsaken till kallus inte är riktat, kommer huden att börja tjockna så snart kallus avlägsnas igen.

Många olika företag gör elektriska kallus removers, så dessa enheter levereras i en mängd olika former och storlekar. De flesta av dessa enheter lätt ryms i handflatan och kör på batterier. En elektrisk förhårdnader remover som måste anslutas till ett vägguttag är mer omständligt att använda än en som rinner av batterier eftersom enheten måste vändas ofta som den flyttas över huden.

En cirkulär fil i slutet av den elektriska kallus remover används för att sanden bort extra lager av hud. När enheten är påslagen, dessa filer snurra och försiktigt skrapa av epidermis. Den snurrande rörelse callus remover gör att den sand en bit hud jämnt. I många fall är en elektrisk kallus remover utrustad med en kammare som används för att samla den hud som den skrapar bort. Sätta ner papper eller handdukar under huden som håller på att slipas kommer att göra det lättare att städa upp de rakade bort flingor av huden.

Med användning av en elektrisk kallus remover är relativt enkel. Enheten är helt enkelt slås på och sedan tryckte försiktigt mot huden. Det kan flyttas runt callused området långsamt som slipeggen kretsar snabbt. Genom att trycka en av dessa enheter ordentligt i huden kan göra det mindre effektivt. De ska bara användas på förtjockad hud eftersom slipning av det yttre lagret av icke-callused hud kan utsätta den känsliga huden lager under skydds epidermis.

Det finns inga hälsorisker i samband med användning av en elektrisk förhårdnader remover, kommer dessa enheter inte hindra förhårdnader från att återvända. De flesta förhårdnader som bildar på fötterna orsakas genom att bära illasittande skor. Om en person fortsätter att ha skor som ställer en stor press mot en viss del av foten, kommer ett nytt callus börjar bildas så snart det gamla tas bort.

  • Callus lotion.
  • En valk kan definieras som ett plåster på hårt, grov hud som kan utvecklas på grund av friktion.
  • Det är bäst att använda en fot blöt innan du tar bort förhårdnader på fötterna.
  • Förhårdnader kan orsakas av sjuka passande skor.