Hur exportera dina Farming Simulator Mod från Blender

September 16

Blender är en stor 3D-innehåll skapande program. Det är mycket kraftfull, lätt, fritt och öppen källkod. Om du har precis kommit igång med Farming Simulator modding är Blender ett billigt sätt att få dina fötter är våta utan att fråga att du ska blåsa igenom en 30-dagars gratis provperiod. GIANTS Software upprätthåller en I3D exportör tillägg för Blender.

Installera I3D exportören tillägg

En installatör förenklar processen att få tillägget för att visas i Blender. Du kör bara installations körbara, förutsatt att du använder Windows. Du kan hitta installationsprogrammet i mappen SDK där Farming Simulator är installerat på din dator (eller mappen Hämtade filer om du har den senaste versionen från GDN). Filnamnet för installatören bör vara något som blender_i3d_export_6.0.0.exe.

Hur exportera dina Farming Simulator Mod från Blender

Om installations kan hitta där du har Blender installerat, det visar det som en kryssruta alternativ i installationsfönstret. Om du har flera versioner av Blender installerat kan du även plocka vilka du vill installera tillägget. Klicka på knappen Installera och när installations klar, dyker det upp en dialogruta så att du vet installationen lyckades.

Hur exportera dina Farming Simulator Mod från Blender

För att aktivera tillägget inom Blender, starta Blender och gå till Användarinställningar (Arkiv → Användarinställningar eller använda Ctrl + Alt + U snabbtangentskombination). I avsnittet Addons, gå till Game Engine kategori. Du bör se ett tillägg som heter JÄTTAR I3D Exporter Tools. Klicka på triangelikonen till vänster om namnet för att expandera den och se mer information om add-on, inklusive knappar för dokumentation och felrapportering.

Hur exportera dina Farming Simulator Mod från Blender

Aktivera GIANTS I3D Exporter Verktyg tillägg genom att klicka i kryssrutan längst till höger i sitt namn i Användarinställningar. För enkelhetens skull kan du också klicka på Spara knappen Användarinställningar längst ner till vänster på Användarinställningar. På så sätt är tillägget aktiveras automatiskt när du startar Blender och du behöver inte manuellt aktivera tillägget varje gång du vill använda den.

Att exportera din mod

Med jättarna I3D Exporter Verktyg tillägg installerad och aktiverad i Blender, kan du äntligen få din scen redo för GIANTS Editor. Jättarna Exportören är väldigt annorlunda från de flesta exportörer i Blender. Det visas inte i Arkiv → Exportera menyn.

Istället ser längst till höger på Info redaktörens header (vanligtvis i toppen av Blender fönstret) för att se texten som läser GIANTS I3D. Klicka den texten och klicka I3D exportör från menyn som visas. I 3D-vy Egenskaper region, visas en GIANTS I3D Exporter panelen. Det finns två undersektioner:

  • Export: De underpaneler i avsnittet Exportera innehåller alternativ som är relevanta för den övergripande exportprocessen, inklusive möjligheten att välja vilka typer av objekt att exportera och din export filnamn.
  • Attribut: Avsnittet attribut ger en rad alternativ som rör den aktuella aktiva objektet, ungefär som attributpanelen i GIANTS Editor.

    Hur exportera dina Farming Simulator Mod från Blender

För det mesta, bör du vara bra med standardinställningarna. Längst ned i avsnittet Exportera finns två knappar: Export Alla och Export Selected. De tidigare export hela din Blender scen till en I3D fil, medan den senare exporterar endast de nuvarande valda objekt. I båda fallen, exporten standardbeteende att en I3D fil som delar samma namn som din .blend fil.

Den Blender exportör tillägg stöder inte för närvarande alla funktioner i I3D formatet. Animationer och vertex viktning, i synnerhet inte för närvarande fungerar.