Hur organisera iPod Touch Apps i mappar

September 21

Med den nuvarande versionen av iOS, kan du ordna dina app ikoner i mappar på startskärmarna så att du kan hitta dem lättare.

Den iPod touch levereras med tre apps redan organiserade i en mapp - mappen Verktygsprogram, som håller kontakter, kalkylator, och röstanteckningar appar. Mappar gör det också lättare att hitta kategorier av appar - du kan lägga till alla dina sociala nätverk apps till en social mapp eller lägga till alla dina nyheter insamling apps till en Nyheter mapp.

Medan dina ikoner vickar (vilket de gör när du trycker på och håller), drar den första programikon du vill inkludera i mappen på den andra programikon du vill inkludera. Systemet skapar en ny mapp, inklusive de två app ikoner, och visar mappens namn, som är baserad på den första ikonen du drog.

Till exempel, om du drar en social app som Facebook över en annan social app, till exempel Twitter, mappen kallas automatiskt Social.You kan sedan på mappens namnfältet och använd tangentbordet för att ange ett annat namn.

För att stänga en mapp trycker utanför mappen om du vill göra mer Ordna, eller tryck på hemknappen för att stoppa ordna dina app ikoner.

För att lägga till en annan programikon till en mapp, tryck och håll en programikon för att starta ikonerna vickar igen (om de inte redan är vickar), och dra ikonen appen på mappen. De app ikoner radas upp i mappen.

För att flytta en programikon från en mapp, starta ikonerna vickar igen om de inte redan är, peka på mappen för att öppna den och sedan dra ikonen från mappen. För att radera en mapp, flytta alla ikoner av det. Mappen raderas automatiskt när den är tom.

Hur organisera iPod Touch Apps i mappar

Du kan sätta upp till 12 app ikoner i en mapp. Liksom enskilda ikoner, kan mappar ordnas genom att dra dem runt startskärmarna. Du kan också dra mappar till bryggan.