Vad är en Magnum Champagne?

August 29

En magnum champagne är en flaska mousserande vin från Champagne regionen i Frankrike som är likvärdig i volym till två normalstora flaskor champagne. Många Champagne aficionados menar att champagne som åldrats i en magnumflaska är högre kvalitet än det som kommer från mindre flaskor. Beror till stor del produktions- och transportkostnader, är en magnum champagne vanligtvis dyrare per volym än normalstora flaskor av samma produkt. Man tror att det höga priset på en magnum champagne har bidragit till det pågående bilden som en lyxprodukt.

Den primära faktorn som skiljer en magnum champagne från andra Champagne produkter är flaskstorlek. I allmänhet, konsumenter är mest bekant med standardstorlek Champagne flaskor som rymmer 25,36 gram (750 milliliter) av vätska. En magnum flaska rymmer två gånger denna mängd vätska, eller totalt 50,72 gram (1,5 liter).

Många Champagne entusiaster hävdar att skillnaderna mellan en magnum champagne och mindre enheter av produkten inte är begränsade till storlek. Enligt dessa individer, champagne som åldrats i en magnum flaska tenderar att vara av bättre kvalitet än det som var i åldern i mindre behållare. Denna skillnad i kvalitet, de påstår, beror på det faktum att champagne lagras i större flaskor utsätts för mindre luft än vad som lagras i små flaskor, och som ett resultat, det åldras långsammare.

Trots att en magnum champagne är lika i volym med två standard flaskor champagne, ofta kostar det lika mycket eller mer än tre standardflaskor av samma produkt. Detta pris diskrepans beror till stor del på att magnum är dyrare att producera, lagra och transport än standardstorlek produkter. Dessutom Champagne producenter tenderar att tillverka ett begränsat antal Magnums åt gången. Sålunda kan den relativa sällsyntheten av magnums bidrar också till höga priser.

Hellre än att avskräcka magnum konsumtion dock vissa kulturella teoretiker tror att dessa branta kostnader som faktiskt kan uppmuntra konsumtionen bland vissa människor. Enligt dessa teoretiker, är en dyr magnum ses av vissa som en statussymbol som betecknar rikedom och lyx. Från och med slutet av 20 och början av 21-talen, har Magnums champagne blir associerade i medvetandet hos många med kulturer hip-hop och nattklubb.

  • En magnum champagne är likvärdig i volym till två standardstora flaskor champagne.
  • Många tror champagne lagras i magnumflaskor är överlägsen till champagne åldern i mindre flaskor.