Vad är ett Flash Pris?

February 9

En blixt priset är ett pris display på en ticker tape som visas när handel på en börs är så tung att aktiekurserna inte uppdaterar i realtid. Hellre än att låta eftersläpningen av priserna för att köra sin kurs och sakta ikapp aktuell aktivitet, blixt priset bryter in i dataflödet och inlägg den senaste pris på omsatta aktier. Beroende på hur mycket handel sker på tiden, kan blixten priset sättas in i bandet läser vart 9:55 minuter tills rapporteringen fångar tillbaka upp till takten i handelsverksamhet.

Begreppet blixten priset har funnits i många decennier. Medan ticker tape erbjöd en betydande förbättring jämfört äldre metoder för rapportering handelsaktivitet, den utrustning som används för att tillhandahålla den information som fortfarande hade begränsningar som kan skapa eftersläpningar av rapportering marknadsaktivitet i tid. Genomförandet av blixten prisfunktionen gjorde det möjligt för investerare att fortfarande få information om de mest populära lager av dagen på någon typ av regelbunden basis, även om takten i att köpa och sälja aktiviteten var särskilt livlig. Även om inte lika effektiv som tar emot data på en realtid, införandet av siffrorna för stora bestånd handel var 9:55 minuter elimineras behovet av att vänta på en stiltje i handelsaktiviteten där ticker tape skulle hinna fram till realtid rapportering om alla nyligen genomförda affärer. När marknaden för handel dämpats något, skulle maskinen successivt ikapp, och handel på de tunga lager skulle återupptas på en realtid.

Genom att arrangera ett sätt att rapportera aktivitet på omsatta aktier, även när marknadsaktivitet är ovanligt tung, kan investerare har tillgång till information om omsatta aktier inom en rimlig tid. Detta gör det möjligt att reagera på marknadens villkor, väljer att köpa eller sälja aktier i dessa bestånd innan möjligheten att dra nytta av den nuvarande rörelsen av dessa bestånd passerar. Medan blixten priset är mindre önskvärt än att ta emot upp till minut rapporter om handelsverksamhet, är bättre än att vänta på långa tidsperioder som ticker tape fortsätter rapporteringen handel i kronologisk ordning, och eventuellt ta trettio minuter eller mer för att bli denna strategi ström.

Incidensen av ett blixt pris som visas på ticker tape är något mindre än i tider tidigare. På grund av förbättrad teknik, är processen att ta emot data via ticker tape mycket snabbare och kan hålla jämna steg med de flesta handelssituationer. Idag, handelsvolymer måste vara exceptionellt snabb för att utlösa mekanismen för att bryta sig in och ge regelbundna rapporter om aktuella handelsaktivitet på stora bestånd inom marknaden.

  • En blixt priset är ett pris display på en ticker tape som visas när handel på en börs är så tung att aktiekurserna inte uppdaterar i realtid.