Vad är en Rate kontrakt?

March 10

Också känd som en överenskommelse hastighet, är ett avtal hastighet (RC) ett juridiskt bindande dokument som används för att skapa en standard som används vid köp av vissa typer av varor och tjänster. Betraktas som en ansvarsfull och praktisk kostnadsslag upphandlingsstrategi reduktion, kan denna typ av avtal anpassas till ett antal situationer, vilket gör att ett företag med internationell närvaro för att skapa olika kontrakt som gäller till specifika nationer eller regioner, baserade på kostnaden för inköp viktiga produkter inom dessa områden. Beroende på vilken typ av affärsverksamhet inblandade, är det ens möjligt att skapa en livskraftig takt kontrakt som gäller för den totala globala verksamheten.

Den grundläggande idén bakom ett kontrakt kurs är att hjälpa ett företag att etablera parametrar för inköp av varor och tjänster som är nödvändiga för den fortsatta driften av verksamheten. Denna typ av arrangemang skapas inte i ett vakuum. För att strukturera en fungerande överenskommelse, är det viktigt att beakta volymen på varje produkt som krävs i en viss tidsperiod, utbudet av leverantörer som kan tillgodose dessa behov, och det genomsnittliga priset för dessa varor inom ett definierat område eller marknad . Att ta sig tid att identifiera dessa faktorer gör det möjligt att identifiera vilka leverantörer kan möta behoven, har bättre än genomsnittet prissättning, och är mer benägna att arbeta med kunden för att skapa en prismatris som passar väl inom de begränsningar som den klient.

En av de största fördelarna med ett kontrakt uppgår den kontrollerande av driftskostnader. Eftersom denna typ av avtal kan vara flera lager, är det möjligt att sätta gränser för priser för alla typer av utgifter, allt från råmaterial till kontorsmaterial och även resekostnader för försäljningsteam och andra i företaget organisationen. Denna nivå av kontroll gör uppgiften att planera budgetar och övervakningskostnader mycket enklare, och på lång sikt kan rädda företag en hel del pengar.

Medan en global takt avtal ibland möjligt, många företag tycker att verksamma i ett antal länder och att följa gällande lagar och regler som införts av olika länder kan kräva att skapa en serie av regionalt baserade avtalsmodeller. Medan något mer komplex i design, har denna strategi fortfarande potential att spara en hel del pengar, vilket i sin tur ökar möjligheterna för företag att generera den högsta vinstnivå möjlig. När planen hanteras ansvarsfullt, möjlighet att dra nytta av ytterligare pris raster över tiden är också möjligt, vilket gör att verksamheten till ytterligare minska sina driftskostnader.

  • Den grundläggande idén bakom ett kontrakt kurs är att hjälpa ett företag att etablera parametrar för inköp av varor och tjänster som är nödvändiga för den fortsatta driften av verksamheten.