Vilka är de olika typerna av industriella Sander?

January 25

Industriell slipmaskiner är viktiga verktyg för efterbehandling en mängd olika trä- och metallprodukter. Dessa maskiner är gjorda för att hantera storskaliga arbeten och fylla dem snabbt för massproduktion. Den bandslip, skiva slipmaskin, sliptrumma och golvslip alla använder samma principer för utjämning ytor men på olika sätt och för olika ändamål. Allt från möbler till bildelar och fler har alla sett en industriell slip innan de avslutat.

När produkterna har fortfarande grova trä eller metall sidor och kanter, ofta är en bandslip den första delen av industrimaskiner objekten se. Detta är ett stort, fast verktyg med en elektrisk motor som vänder två trummor och snurrar en rulle av sandpapper i en ändlös slinga. Den industriella slip normalt är försedd med en grov slippapper och är det första steget i utjämning av en yta. Belt Sanders är också populärt på grund av hygienen de främjar med ett dammuppsamlingssystem som fångar det mesta av dammet, hålla den från att gå i luften eller åstadkomma fara på golvet.

Skivan Sander är en annan populär form av industriell slipmaskin. Detta är mindre än en bandslip och ofta används för mer invecklat arbete. Denna stationära kvarn har en cirkulär skiva med sandpapper fäst vid en roterande motor, vanligtvis placeras vertikalt. Detta verktyg kan användas för initial efterbehandling, som en bandslip, men det kan också ha en finare korn av sandpapper på hjulet för smidigare efterbehandling. En annan fördel med skivslipmaskin är en fotpedal som tillåter användare att hålla två händer på materialet vid alla tidpunkter.

Trumman sander är en unik industriSlip används för färgning stora bitar av trä som inte skulle vara praktiskt med ett mindre verktyg. Denna stationär maskin kombinerar teknik från bandslip, hyvlar och pneumatiska pressar. Användare foder en stor planka av trä i ena änden av denna maskin, och det syditalienska genom en kontinuerlig slipbandet och kommer ut i andra änden. Detta verktyg är populärt eftersom det kan anpassas till sandmaterial till en viss storlek och kan ge exakta resultat varje gång.

Golv slipmaskiner utnyttja många former av industriellt slipteknik för att slutföra olika jobb. Dessa slipmaskiner har normalt en motor som går längs marken med ett manöverhandtag stiger från det, ungefär som en gräsklippare eller dammsugare. Golv slipmaskiner finns i olika stilar som sträcker sig från skivan, bälte, trumma och planslipar. Varje stil skapar en annan typ av finish för hårt trägolv.

  • De flesta slipmaskiner acceptera diverse gryn av sandpapper, från grovt till mycket fint.
  • Bälte slip släta träytor genom spinning av en rulle av sandpapper i en kontinuerlig slinga.