Vilka är de vanligaste orsakerna till Blue Sperma?

December 14

Blå sperma kan faktiskt tyda på ett mer allvarligt problem uppstår i prostatakörteln. En infektion av detta organ kan producera sperma som varierar i färg från gult till grönt, och det kan skilja sig i utseende mellan varje individ. Denna typ av tillstånd är typiskt behandlingsbar med en variation av orala läkemedel.

Friska sperma är typiskt vit eller grå för att rensa i färg. Det tenderar att bli något tjockt omedelbart efter utlösning, och lödskarven inom en halvtimme. Förändringar i denna färg tenderar att indikera ett hälsoproblem, så individer upplever en förändring i färg eller konsistens av deras sperma bör rådgöra med sin läkare.

Någon som tror att de har får blå sperma faktiskt tittar på en typ av gul eller grön tonade vätska. När sperma är tonad med en av dessa färger, kan det tyda på att det finns en infektion är närvarande i prostatan. Prostatan är en körtel som är ansluten till penis med hjälp av urinröret. Den utsöndrar sperma, som är utformade för att skydda och ge näring spermier som flödar ut ur penis vid utlösning.

Prostatakörteln kan bli infekterade, producerar grönblå sperma, om den blir förstorad eller om bakterier börja växa runt området. De exakta orsakerna till detta tillstånd är ofta okänd. Ytterligare symtom kan innefatta smärta och brännande medan urinera. Detta kan också leda till en efterföljande blåsinfektion, om de lämnas obehandlade, på grund av närheten av dessa två inre organ. Behandling av detta tillstånd kan inkludera blötläggning i ett SITTBAD, med muskelavslappnande, och med en föreskriven kurs av antibiotika.

Blödning i prostatakörteln kan också orsaka en missfärgning av sperma. När blod är närvarande i prostatan, tenderar det att strimma sperman med nyanser som sträcker sig från rosa till röd till mörkbrun. Ljusare nyanser av rött tenderar att indikera senaste blödning, medan mörkare nyanser av rött och brunt kan tyda äldre blodflödet.

Läkare brukar vara överens om att en betydande förändring i färgen på sperma, inklusive blå sperma, är en källa till oro och oftast indikerar en underliggande hälsotillstånd. Vissa individer kan tro att den typ av mat de äter, den medicin de tar, eller eventuella könssjukdomar de kan ha påverka färgen på denna vätska. De flesta läkare är överens om att dessa yttre faktorer har liten eller ingen betydelse för färgen på vätskor som produceras av de reproduktiva organen.

  • Grönblått sperma kan produceras om prostatakörteln blir förstorad.
  • En SITTBAD kan användas som behandling för patienter med blå sperma.
  • Friska sperma är typiskt vit eller grå för att rensa i färg.
  • Gröna sperma är ofta en indikator på en prostata infektion, vilket kan orsaka buksmärtor.
  • Sperma produceras i testiklarna som återfinns i pungen.