Vad är en Alphasmart?

December 22

Den AlphaSmart är en slitstark ordbehandling tangentbord som drivs av ett batteri med en mycket lång livslängd. Produktionen av dessa tangentbord, som gjorts av Alphasmart, Inc., ägs av företaget Renaissance Learning, Inc. AlphaSmarts används främst i skolor för elever som har dysgrafi (svårt att producera skrift språk) eller andra inlärningssvårigheter som gör handstil oläslig eller svårt att producera. Tangentbord har små skärmar som tillåter användaren att se några rader åt gången, men materialet antingen måste skrivas ut eller laddas ner till en dator i ett ordbehandlingsprogram för att se större områden av text och fler redigeringsfunktioner.

Vissa människor kallar AlphaSmart en dator följeslagare eftersom den har några program. De tidigaste versionerna som gjorts under 1990-talet nådde inte full funktionalitet om de inte var ansluten till en dator. Längs vägen har flera program utökad funktionalitet av enheten, inklusive program som co-writer, vilket kan tyda ord baserat på flera börjar breven, vilket minskar behovet av att skriva hastighet och låta eleverna skriva mer flytande. Tidigt AlphaSmart versioner bara arbetat med Macintosh-datorer, men senare versioner kunde anslutas till USB-portar för antingen Mac eller PCS.

Medan de huvudsakliga användarna av AlphaSmart enheter är barn eller unga vuxna med skrivsvårigheter, har den låga kostnaden av tangentbordet (ca $ 200-300 US-dollar) och dess portabilitet gjort det populärt för människor som deltar i NaNoWriMo (NaNoWriMo) . Du kommer fortfarande att behöva tillgång till minst en skrivare för att skriva ut ditt arbete, och för att redigera stora partier av text, du verkligen behöver för att kunna titta på texten i ett ordbehandlingsformat.

Några elever, särskilt de som används för att arbeta med datorer, hitta AlphaSmart mindre funktionella än de skulle vilja. Den mycket mindre skärm än den som finns på bärbara datorer kan vara en utmaning för vissa, och det kan finnas en inlärningskurva i att vänja sig att använda ett ordbehandlingsprogram maskin snarare än en dator. För barn med inlärningssvårigheter, kan dessa enheter visa sig frustrerande, speciellt när skrivfärdigheter är inte mycket bättre än att skriva färdigheter, och när en elev behöver kraftigt redigera arbete innan du skickar den.

Längs vägen har AlphaSmart enheter förbättrats för att erbjuda fler funktioner via program som kan installeras i enheten. Förutom Co-Writer, kan de nyaste versionerna som Neo 2 användas för att ta Accelerated Reader Frågesport och 2Know klassrummet Response System, som tar AlphaSmart trådlöst så det inte kräver plug in till en huvuddator. Tekniskt alla studenter kan använda en AlphaSmart med denna teknik, eller använda mindre enheter för att snabba upp svars tid under klassrumsundervisningen.