Vad är en telefon Autodialer?

March 3

En telefon autodialer är en programvara eller anordning som kan användas för att automatiskt slå telefonnummer, upprätta en anslutning mellan två tal eller mellan en dator och ett telefonnummer. Dessa system används för en mängd olika ändamål, kanske främst i telemarketing, där förmågan att kontakta stora mängder siffror på en gång är kritisk. Många företag erbjuder foto automatisk uppringning system, allt från värd system som kör via en dator till hårdvara som kan användas i ett callcenter.

Om du vill använda en telefon autodialer, är en lista med tal matas in i systemet, och systemet börjar kalla dem. När samtalet kopplas, det finns flera alternativ. Telefonen autodialer kan sända ett inspelat meddelande eller text om det blir en person eller ett meddelande maskin, eller samtalet kan rulla över till en telefon operatör som kan tala med den person som svarar i telefon. Fax autodialers kan också användas för att sända fax när ett fax ston detekteras. I en prediktiv uppringning systemet, avslutar telefonsystemet samtal som inte slutar i en mänsklig kontakt och rutter de mänskliga svarande att telefon agenter.

Försäljare använder ofta en prediktiv uppringningssystem, eftersom den är snabbare, men det är också möjligt att använda ett halvautomatiskt uppringare, som aktiverar när telefonförsäljare träffar en knapp. Uppringaren sparar telefonförsäljare insatser för uppringning, och den kommer att fortsätta ringa numren tills en person har nåtts. Vissa telemarketing genomför flera samtal på en gång, i vilket fall de kan lämna autodialer aktiv tills de har nått det maximala antalet kunder de kan hantera.

Förutom att användas för telemarketing, kan dessa system även användas för politiska kampanjer, och som en del av ett varningssystem nödsituation. Med hjälp av en telefon autodialer, kan räddningstjänsten snabbt kontakta alla med ett visst område för att spela upp en inspelad säkerhetsmeddelande eller skicka en säkerhetstext. Till exempel vid en högskola i lockdown på grund av en säkerhetshotet, ett automatisk uppringning system skulle kunna användas för att samtidigt kontakta alla telefonnummer i college-systemet att varna studenter och personal till låsning.

I vissa regioner, är användningen av autodialers reglerad, på grund av klagomål från konsumenter om telemarketing och användning av telefon autodialer system. Till exempel, vissa nationer specifikt förbjuda användningen av inspelningar, vilket innebär att autodialer måste koppla samtal till en levande agent, snarare än att spela en inspelning. Människor kan också ha möjlighet att begära borttagning från automatisk uppringning listor så att de inte får oönskade telefonsamtal.

  • En telefon autodialer kan använda inmatade telefonnummer att ringa folk utan en person som har till hands ringa numren på telefonen.
  • Försäljare använder ofta telefon autodialers.