Vad är Steam rengöring?

February 2

Steam rengöring är en djuprengöring process som kombinerar användningen av kemikalier och en högtrycks blast av varmvatten och ånga för att ta bort smuts och skräp från olika material och ytor. Medan processen för rengöring med ånga brukar tros vara för endast rengöring mattor, kan samma process även användas för att rengöra smycken, badrum kakel och tegel. Olika typer av rengöringsmedel används för uppgiften att rengöring med ånga, beroende på den specifika applikationen.

När det gäller att rengöra mattor, är ångrengöring en djup rengöring process som hjälper till att få bort smuts och fett som har botten in i fibrerna i mattan. För att avlägsna smuts, använder renare en blandning av hett vatten och någon typ av rengöringsmedel. Blandningen leds genom högtrycksstråle som tillåter den ångande vattnet att tränga in i fibrerna i mattan och lossa smuts. Som detergenten lösgör smutsen, använder renare ett kraftigt vakuum för att hämta den nu smutsigt vatten och överskott av rengöringsmedel. Slutresultatet är en matta som är ren och kommer att torka i en fråga om minuter i de flesta klimat.

Tillsammans med ångrengöring mattor, juvelerare utnyttja ångsystem för att avlägsna filmen och uppbyggd från ytan av ädelstenar. Maskiner som används i denna typ av rengöring varierar från mindre handhållna enheter som tillåter precisionsarbete till större enheter som kan städa stora mängder pärlor på en gång. I båda fallen använder ångrengöring utrustning högtrycksånga och ett rengöringsmedel för att försiktigt avlägsna smuts och rester från ädelsten, vilket gör stenarna redo för installation i en inställning.

Under de senaste åren har ånga rengöring av väggar och andra ytor i hemmet blir möjlig med användning av handhållna anordningar. Även om inte anställa riktigt lika mycket tryck som rengöring anordningar för mattor eller ädelstenar, gör dessa enheter använder sig av rengöringsmedel och varmt vatten för att skapa en ångande ström som kan lossna smuts från bänkskivor i köket. Rengöringsmedel av denna typ kan enkelt hantera torkad mat, fettfläckar, och även vin eller juice fläckar. I badrummet dessa handhållna ångtvättar kan lossa och ta bort tvålrester från kakel, badkar och handfat. Rengöring av toalett med ånga med dessa enheter är tänkt att eliminera fler bakterier från hemmet.

Steam rengöringsanordningar kan användas med många typer av städning i hemmet. Idag kan dammsugare som använder kraften av ånga köpas rimligt och hållas på plats för att hantera många vanliga storstädning sysslor. I fallet med ånga rengöringsmaskiner för rengöring av mattor, är det också möjligt att hyra städare billigt från stormarknader, apotek och andra försäljningsställen.

  • Steam rengöring är en form av djup mattan rengöring.
  • Ånga rengöring kan användas för att rengöra smycken.
  • Ånga rengöring en matta kan hjälpa att bli av lukter i samband med sällskapsdjur fläckar.