Hur fixar jag det Blåskärm?

May 17

Den blå skärm av döden indikerar att ett Windows operativsystem har funnit ett problem att det inte lätt kan lösa, men du kanske kan gå in och hjälpa fixa din dator. Ett av de första stegen är att starta om datorn, och om detta inte löser den blå skärm av döden, starta om den igen - i felsäkert läge. Om dessa alternativ inte fungerar, kräver nästa steg antingen återställa systemet eller ta bort vissa hårdvara, eftersom vissa installationer kan vara orsaken till systemkrasch. I vissa fall måste du reparera eller installera Windows, eftersom systemfiler kan vara skadad.

Trots den skrämmande namnet på denna datorproblem, är ett av de viktigaste sätten att åtgärda blå skärm av döden en enkel omstart. Om du startar om datorn inte bli av buggen, kan du behöva starta om den i felsäkert läge, vilket resulterar i endast ett fåtal drivrutiner lastning och gör att du eventuellt sätta fingret mjukvaran orsakar problemet. Starta i felsäkert läge genom att upprepade gånger trycka på F8 när du ser Power-On Self Test (POST) skärmen. Du kommer att se en meny visas när du trycker på F8, och du bör välja Felsäkert läge, varefter Windows ska ladda. Kör en viruskontroll medan i felsäkert läge för att säkerställa att skadliga program är inte problemet, och ta bort alla virus som hittas.

Om du startar datorn i felsäkert läge inte tillåter dig att isolera och avinstallera program eller virus som ansvarar för systemkrasch, utför en systemåterställning. Detta kommer att ta datorn till dess tillstånd innan du installerade programmet som kan vara orsaken till problemet. För att fixa det blå skärm av döden på detta sätt, starta i felsäkert läge, ange ditt administratörslösenord när du uppmanas och skriv "systemåterställning" i Start-menyn. Välj det datum före den senaste programvaran installation som du misstänker orsakade systemkrasch, och datorn kommer att återgå till det datumet. Om detta inte löser blå skärm av döden, avinstallera någon hårdvara nyligen lagts till din dator.

Om inget av dessa steg fungerar, kan du behöva reparera Windows, eftersom filerna kan vara skadad. Sätt Windows CD i din hårddisk och använda Windows återställningskonsolen för att reparera filerna. Om detta inte fungerar, kan du använda samma CD för att helt installera om Windows. Majoriteten av datorerna kommer att repareras av denna punkt, men om din är inte, kan du behöva betala en professionell att fixa blå skärm av döden.

  • I dator reparation, kan en diagnostisk kort vara till stor hjälp för att bestämma problemet, speciellt om det finns ett problem med bildskärmen.
  • I många fall helt enkelt starta om datorn rensar blå skärm av döden.
  • Den blå skärm av döden, eller blå fel skärm, anger ofta en stor programvara misslyckande inom Windows operativsystem.