Vilka är de olika användningar av galvaniserad plåt?

March 23

Galvaniserad plåt består av tunna blad av stål som har belagts med zink för att öka korrosionsbeständighet och hållbarhet. Galvaniserad plåt kan användas i byggandet för att bygga bostäder och kommersiella strukturer, och många företag bygga maskiner och utrustning ur detta material på grund av dess förmåga att motstå exponering för fukt, kemikalier och fett. Verktygslådor, metallhyllor och industriell metallmöbler är också gjorda av galvaniserad metall. Grundläggande konsument- och hushållsvaror, inklusive tvättmaskiner, vissa möbler och vitvaror som kylskåp eller diskmaskiner är ofta gjorda av skivor av galvaniserad metall. Det finns också i många marina applikationer, där den hjälper till att minska rost och korrosion orsakad av saltvatten exponering.

Byggbranschfolk kan hitta många användningsområden för galvaniserad plåt inom byggnadsindustrin. Detta material används ofta för att konstruera pre-metallbyggnader, som ofta används för underhåll och förvaring. När dessa skivor används för att göra metall byggnader, de skärs i bitar som används för att bilda taket, tak och inredning och ytterväggar. Dessa ark tillverkas i en fabrik än levereras till en arbetsplats för snabb montering.

Galvaniserade metallplåtar används också i kommersiell konstruktion. De kan fungera som tak på vissa jordbruksstrukturer, och används för att göra rännor och sidospår i både bostäder och affärer. Dessa ark används också ofta som blinkande runt takgenomförningar, fönster och dörrar, och kan användas för inre eller yttre trim. Dörrtillverkare bildar skivor av galvaniserad metall i slät eller gjutna dörrar, och elektriska tillverkare kan åberopa detta material när du gör elektriska paneler och kopplingsdosor. Värme, ventilation och luftkonditionering trummorna är också tillverkade av galvaniserad plåt.

I marina applikationer, tjänar galvaniserad plåt som en viktig komponent i många båtdelar, både kommersiella fartyg och fritidsbåtar. Den icke-corrossive karaktären av detta material gör det också väl lämpad för att göra dörrar, bänkar och trim för båtar. Många av skåp, däck och möbler på båtar är också tillverkade av galvaniserad plåt. Även strukturer beläget nära vatten, t.ex. varvet utrustning och hamntrimkomponenter kan vara tillverkade av detta material.

  • Galvaniserad plåt har en mängd olika kommersiella och industriella användningsområden.
  • Galvaniserad plåt används ofta i samband med metalltråd och andra korrosionsbeständiga produkter.
  • Galvaniserad plåt består av tunna blad av stål som har belagts med zink för att öka korrosionsbeständighet och hållbarhet.