Vad är Stimulus Pengar?

March 27

Ett stimulanspaket är en samling av projekt och regler som syftar till att bidra till att stimulera ekonomin. Även om termen stimulanspaket kan användas allmänt, det oftast hänvisar till en omfattande ekonomisk plan, godkändes i början av 2009, tänkt att bidra till att öka den amerikanska ekonomin, som ger jobb, hjälpa människor att hålla sina hem, och ge arbetslösa tillgång till hälsa vård och utökade arbetslöshetsersättning. En del av detta paket innebär direkta utgifter för att skapa arbetstillfällen och köpa hälsovårdstjänster, och en del innebär skattelättnader. Pengarna används för att göra detta kallas "stimulans pengar." Skatterabatten kontrollerar att många amerikaner erhöll under 2008 betalades med stimulanspengar.

Orsaken bakom skapandet av stimulanspaketet, som kallas American Recovery and Reinvestment Act of 2009, var den allvarliga nedgången i den amerikanska ekonomin. Bankerna lånade pengar på fastigheter med liten eller ingen handpenning, och när folk inte hade råd att göra alla betalningar, var husen avskärmad och återvände till bankerna. Värdena för bostäder sjönk också till följd av så många av dem som hålls av bankerna, och bankerna hamnade hålla bostäder som inte var värd så mycket som var skyldig dem. Detta påverkade allvarligt bankernas kassaflöde och minskade tillgången på lån pengar, vilket orsakade ytterligare problem med ekonomin.

Regeringen ingrep för att försöka förhindra att situationen blir lika dålig som den stora depressionen, som varade i över ett decennium. Genom att ge stimulans pengar till individer, hjälpte regeringen människor att fortsätta att leva i sina hem medan du letar efter jobb. Den stimulans pengar ges till företag var avsedd att hjälpa dem att investera pengar i kapitaltillgångar, såsom att bygga nya bostäder och kontor. Detta förväntas leda till nybyggnation, vilket i sin tur skapar arbetstillfällen och så småningom minskar behovet av arbetslöshetsbetalningar, regeringen förvaltade hälsovård och andra direkta fördelar.

I teorin, de arbetstillfällen som skapats av program som betalas med stimulanspengar bör på sikt bidra amerikaner tjäna tillräckligt med pengar för att göra en levande och ha lite disponibel inkomst kvar. När människor är inte orolig för att hålla sina hem och hur de kommer att försörja sina familjer, de är mer benägna att spendera pengar på extramaterial, såsom tv-apparater, bilar, spelsystem och semestrar. Denna extra utgifter i sin tur kan leda till fler jobb, vilket återigen ökar hur mycket pengar människor har tillgängliga att spendera. Genom att sätta fram i stimulanspaketet hur stimulans pengar måste spend, försökte regeringen att hejda, sedan vända den nedåtgående trenden av förlorade jobb och avskärmad hem, med målet att återvända till en blomstrande ekonomi.