Vad är den statliga Song of Michigan?

April 30

Låten "Michigan, My Michigan" anses ofta vara den statliga sång Michigan. I verkligheten har staten ingen enskild officiella statliga låt. Michigan Department of Natural Resources citerar två låtar, "Michigan, My Michigan" och en uråldrig låt med titeln "My Michigan" som att ha platser i statens officiella låten historia. De flesta som bor i området känner igen "Michigan, My Michigan" som staten sång Michigan, även om det inte är formellt så.

"Michigan, My Michigan" skrevs 1862 av en Detroit infödd, på höjden av inbördeskriget. Sedan starten har sången genomgått några skrivningar att återspegla den aktuella tidsperioden och läget i Michigan. Texterna var första uppdaterad 1886 för 50-års jubileum av statens grundande. Den senaste omskrivning skedde 1902, ändra texterna vara mer fredlig karaktär, snarare än att fokusera på striderna av inbördeskriget. Denna version är oftast erkänd idag som den statliga sång Michigan och sjungs vid idrottsevenemang och officiella statliga förfaranden.

De texter av "Michigan, My Michigan" fokus på de positiva attribut staten. Låten är en hyllning till områdets strandlinje och skogar och lovar hängivenhet och lojalitet till staten. Det sjungs till tonerna av "O Tannenbaum", även känd som "O Christmas Tree." De ursprungliga 1862 texterna var mycket mer fokuserade på inbördeskriget. De talar om staten skickar "thy modigaste tillbaka att dö" och citera några större strider i krig, inklusive striderna vid Yorktown och Richmond.

Den glömda "My Michigan" sång finns med i historiska dokument som en officiell statlig song av Michigan, trots sällan erkännas som sådan av allmänheten. Den skrevs 1933 och gjorde ett officiellt tillstånd sång Michigan 1937. Det används aldrig under officiella Michigan state förfaranden, möjligen på grund av oro över royalty och upphovsrätt. "Michigan, My Michigan" spelas alltid under sådana händelser.

Staten sång Michigan, beroende på vilket låt man väljer att känna igen som sådan, är en av många Michigan statliga symboler. Den statliga fågeln är robin och staten djuret är järven, som också fungerar som maskoten för University of Michigan. Michigans officiella statliga motto är på latin men översätter som "Om du söker en angenäm halvö, titta om dig," på grund av statens många stränder på de stora sjöarna. USA kvartalet hedra Michigan visar Michigans smeknamn som "The Great Lakes State."

  • Michigan har ingen enskild officiella statliga låt.