Vilka försiktighetsåtgärder Kommer jag att behöva ta efter sinus kirurgi?

January 21

Oavsett din anledning till sinus kirurgi, måste du följa vissa postoperativa instruktioner efteråt. En av de första detaljerna att komma ihåg efter sinuskirurgi är att undvika att blåsa näsan, med hjälp av alternativa behandlingar som koksaltlösning i stället. Du bör också höja ditt huvud när det är möjligt att hjälpa till att minska huvudvärk och svullnad. Dessutom, se till att du tar de mediciner som ordinerats till dig när du bor borta från aspirin, vilket kan störa återhämtningen.

Du kan uppleva vissa symtom på en sinus infektion eller förkylning efter sinuskirurgi, men lita på att det är en normal reaktion under återhämtningsperioden. Tyvärr, måste du motstå frestelsen att blåsa näsan för att lindra symptomen, eftersom denna åtgärd kan orsaka blödningar. I själva verket bör du undvika ansträngande på något sätt efter sinuskirurgi, vilket betyder att lyfta tunga föremål eller utövar föreslås inte. Man kan försöka bekämpa förkylningssymptom genom att översvämma näsborrarna med koksaltlösning, eller åtminstone då och då sprutning näsan med denna substans för att hålla den från att bli alltför torr.

En annan säkerhetsåtgärd som rekommenderas efter sinus kirurgi är höjden av huvudet för att undvika både svullnad nära näsan och huvudvärk orsakad av tryck i området. Du bör vila huvudet på flera kuddar första några nätter hemma efter operationen, oavsett om du sover eller bara koppla av. Du kan också vila i en vilstol istället för att ligga platt på en säng, eftersom denna typ av möbler kan hjälpa dig bekvämt hålla huvudet högt. Om du märker svullnad i närheten av din näsa och ögon trots dina ansträngningar, kan du ansöka en kylklamp till området. Du bör märka en minskning av svullnad och huvudvärk efter den första veckan i återhämtningen, då du normalt inte längre behöver höja ditt huvud.

Du kanske frestas att ta smärtstillande, såsom acetylsalicylsyra, men detta är en medicin som du bör undvika. Det tenderar att bromsa blodets koagulering, vilket leder till kraftig blödning under återställningsprocessen. Läkaren bör förskriva smärtstillande medel som är säkert för dig att ta efter sinuskirurgi, men det är klart du inte ska köra efter att ha tagit narkotiska smärtstillande medel. Om du föredrar en annan typ av medicin för att lindra smärtan, ska du tala med din läkare. Du kommer också sannolikt att ordineras antibiotika efter sinuskirurgi, i vilket fall du bör avsluta flaskan för att förhindra infektion om inte din läkare säger något annat.

  • En kylklamp, vilket kan bidra till att minska svullnad efter sinuskirurgi.
  • En skalpell är en liten, vass kniv som används vid operation för att göra snitt.
  • Aspirin bör undvikas efter operationen, eftersom det saktar blodproppar.