Hur jag reparera konkreta åtgärder?

February 4

Konkreta åtgärder är vanligt förekommande vid främre eller bakre verandor, eller i andra delar av hemmet eller gård. Medan betongen är känd för sin styrka och hållbarhet, kan det skadas på grund av dålig installation, påverkan från tunga föremål, eller ens från enkla slitage över tiden. Konkreta åtgärder kan ofta visa tecken på skador i form av sönderfallande kanter eller hörn, liksom sprickor eller hålrum längs ytan av stegen. Lyckligtvis är det möjligt att reparera konkreta åtgärder på egen hand, med hjälp av endast grundläggande verktyg och material. Detta projekt kommer i allmänhet inte ta mer än några timmar att slutföra, men den reparerade betongen ska härda i upp till en vecka utan störningar.

För att reparera konkreta åtgärder, börja med att sopa området rent med en kvast för att avslöja omfattningen av skadorna. Arbeta kvasten i lösa hörn eller hål för att ta bort alla stenar och skräp. För att reparera konkreta åtgärder med sprickor eller små håligheter, fylla dessa hål med en latex konkret täta, sedan jämna ytan med en murslev. Detta material kommer att torka relativt snabbt och kräver ingen blandning.

Nästa, använd en mejsel och slägga för att skära bort lös eller skadad sten i vittrande kanter eller hörn stegen. Skapa ett V-format spår i längs den övre kanten av varje skadad steg genom att ta bort den befintliga betongen. Detta ger en solid bas som kan hålla en reparation plåster. Rengör här v-format spår med en hård borste för att säkerställa att den är fri från damm och smuts, sedan tvätta det med en trädgårdsslang.

Nästa steg som måste vidtas för att reparera konkreta åtgärder handlar om att bygga ett formulär för att innehålla och forma den nya betongen. Detta kan göras med användning av 2x4s eller ark av timmer, som ska placeras tätt intill framåt och åt sidorna av stegen. Dessa bildar komponenter kan stagas med hjälp stenar eller andra tunga föremål, och bör spikas eller skruvas tätt tillsammans. Många byggvaruhus säljer också justerbara form att reparera konkreta åtgärder i olika storlekar.

Efter formen är på plats är det dags att blanda betongen. Lägg betongblandningen till en skottkärra eller hink, sedan försiktigt tillsätt vatten enligt anvisningar på blandningsinstruktioner. Blanda i betongen med en paddel bitars eller omrörning pinne. Innan gjutning, använd en pensel för att tillämpa en konkret bindemedel till området av de steg som du kommer att patchning. Detta hjälper plåstret fäster säkrare till stegen.

Häll betongen till formerna tills det V-formade spåret är fyllt och det korrigerade området är i nivå med resten av ytan. Använd en spackel för att ta bort överflödigt material och jämna plåstret. Om den intilliggande betongen Strukturerad, kan du försöka matcha detta textur genom att köra en kvast eller kratta lätt över den nya betongen. Täck stegen med ett blad av plast, och säkra plastfolien använder silvertejp. Låt betongen torka för en hel vecka innan går på det, och dimma den med vatten med jämna mellanrum så att det torkar långsamt och jämnt.

  • En sprucken konkret steg.