Vad är oral administration?

November 23

När de flesta människor tar en medicin som de brukar ta det med oral administrering. Detta betyder ofta att svälja medicinen, vare sig det kommer i form av ett piller eller en vätska. Det finns några andra former av oral administration som arena € t riktigt lika vanligt, och där i stället för att svälja människor låter medicinen lösas upp i munnen där de flesta av det absorberas i membran vävnader i munnen. Alla dessa former, med möjligt undantag för att injicera läkemedel i vävnaderna i munnen, till exempel med en novokain skott, administreras oralt, och en arbetsdefinition av begreppet kan alltså beskrivas som mediciner som tas genom munnen.

Det finns många mediciner effektivt administreras genom att svälja dem, men en oro att svälja medicinen är dess väg till eventuell absorbans. Meds måste resa ner i matstrupen, vilket gör det till tarmen där saker som surhetsgraden i magen och på andra håll kan orsaka en del av läkemedlet som ska förloras. När folk utforma ett oralt läkemedel, de måste kunna testet dess biotillgänglighet eller hur mycket av denna medicin verkligen når blodomloppet.

Ibland ett medicinskt tillstånd inte lämpar sig för oral administration behandlingar. Antingen de läkemedel som behövs är så känsliga att de donâ € t överleva matsmältningssystemet eller behandling som behövs är mycket mer omedelbar. Till exempel kan mycket allvarliga bakterieinfektioner kräver intravenös antibiotika eftersom dessa kan börja omgående arbete kämpar infektionen. De kan vara samma antibiotika som också är tillgängliga i muntlig form, men muntligen ta dem skulle försena botemedel. Alternativt, vissa läkemedel som insulin måste injiceras eftersom insulin är notoriskt instabil och troligen inte så användbart vid förtäring.

En brygga mellan oral administrering och injektion är läkemedel som är lösta i munnen, antingen på tungan, under det, eller i hörnet av kinden. Dessa donâ € t passera genom matsmältningssystemet och istället övergå i slemhinnorna. Därifrån ganska snabbt gå med i bodyâ € s cirkulationen och har inte förlorat betydande biotillgänglighet, även matsmältningsenzymer i munnen kan försämra medicin nivåer till en viss grad. Dessa kan vara användbara för snabb behandling och de inkluderar läkemedel mot kärlkramp, allergier och andra.

Ett klagomål om några muntliga vätskor, chewables och dissolvable mediciner är att de kan smaka hemskt, och många människor skulle föredra ett piller som kan lättare förtäring. För det första kan de smakar hemskt med flit eftersom att göra bra vinprovning medicin kan uppmuntra små barn möter det att överdosera snabbt. För det andra, piller är inte för alla. Vissa människor antingen naturligt eller på grund av något villkor har stora problem med att svälja piller. Lyckligtvis finns fortfarande nya framsteg inom oral administrering, och många människor kan ha mer än ett val i hur man tar ett läkemedel oralt.

  • Många antidepressiva och antipsykotiska läkemedel administreras oralt.