Vilka är de bästa tipsen för att göra Wonton soppa?

November 9

Wonton soppa, som är gjord med kinesiska dumplings kallas wontons, är en av de mest populära kinesiska maträtter. Den mest komplicerade aspekten av att göra denna soppa hemma gör dumplings som ger skålen dess namn. För att göra en bra wonton soppa, bör kockar öva göra och vika wontons tills processen blir lätt. Dessutom bör kockar experimentera med wonton fyllningar, buljonger och vegetabiliska ingredienser för att hitta en kombination han gillar för hans wonton soppa recept.

En av överklaganden av wonton soppa är att, till skillnad från vissa andra kinesiska maträtter, är det lätt att förbereda i hemma cook, och kan göras med några enkla och billiga ingredienser. Efter beredning är de wontons kokas i en soppa gjord på buljong, vatten, och andra ingredienser i kock val, inklusive grön lök, soja, spenat, kål och ingefära.

Wontons, en vanlig komponent i kinesisk matlagning, är dumplings som kan fyllda med kött, fisk eller grönsaker. En kock kan göra wontons helt från grunden eller köpa wontons som redan har fyllts och vikta. Ett annat alternativ är för kocken att köpa färdiga omslag och grejer och vik dem själv. Hopfällbara wontons kan vara skrämmande för vissa människor, men det är lättare än de flesta tror, ​​och de som gör det har ofta blir mycket lättare med praktik. Många kinesiska mat kockar har vänt wonton vikning till en konstform, och kan använda mycket intrikata och komplexa fällbara tekniker, men wonton soppa smakar detsamma med hjälp av en grundläggande, tvåfaldigt teknik.

Nästa steg i att göra wonton soppa skapar själva soppa. Wonton soppa är en mycket mångsidig maträtt, och det finns få gränser för vad som kan användas för att stoppa de wontons eller skapa buljongen. Någon buljong som kan tjäna som bas för en soppa kan användas för att göra wonton soppa, inklusive kycklingbuljong, köttbuljong, eller grönsaksbuljong för vegetarianer. Andra ingredienser ofta läggs till buljongen inkluderar grön lök, vitlök, ingefära, champinjoner och sesamolja.

Att laga wonton soppa, först förbereda wontons. I en kastrull, kombinera buljongen med andra önskade ingredienser och koka upp. Nästa, minska värmen och tillsätt wontons, och låt dem koka ordentligt tills de börjar att flyta, vilket innebär att de är klara. En alternativ metod är att koka wontons separat i vanligt vatten och sedan lägga till dem i soppan.

  • Folding wontons blir lättare med praktik.
  • Kockar bör öva göra och vikning wontons innan wonton soppa.