Vad är Ferret Breeders?

December 14

Ferret uppfödare är individer som föder illrar för att sälja dem, antingen till enskilda köpare är intresserade av sådana exotiska husdjur eller sällskapsdjur butiker. Liksom andra typer av uppfödare, iller uppfödare är ansvariga för vården av sina illrar och iller avkomma, även känd som byggsatser, så länge djuren är i deras ägo. Människor som vill föda upp illrar bör först kontrollera sina lokala och nationella lagar om att äga illrar som husdjur samt eventuella regler och föreskrifter för att bli uppfödare.

För iller uppfödare, säkerhet, hälsa och välbefinnande sina illrar är frågor av primärt intresse. Uppfödare måste ge sina illrar med säkra och sanitära avel och levnadsvillkor. De flesta uppfödare inte avla fler illrar än sitt boende kan hantera. Detta innebär att de måste tänka på sina tillgängliga utrymme, mat och vatten, rengörings överväganden och tid att ge sina illrar med gott om speltid och motion. Att inte ordentligt hand om sina illrar innebär uppfödare riskera djurens hälsa, liksom deras möjligheter att sälja dem.

Ferret uppfödare måste arbeta inom de lokala och nationella lagar som styr iller ägande och avelskrav. Med andra ord måste en person som vill föda upp illrar först ta reda på om illrar är tillåtna som husdjur i sitt område, och sedan ta reda på vilka regler och förordningar som han måste följa för att bli och arbeta som uppfödare. Beroende på var de potentiella uppfödare bor och arbetar, kan detta bli knepigt. Till exempel inte alla stater i USA tillåter illrar som husdjur, och några som kräver antingen registrering eller licens för att ha illrar. Samtidigt, kan uppfödare föreskrifter variera mellan olika områden och vissa områden kanske inte inkluderar iller uppfödare i dessa lagar.

Vanligtvis köper en iller från en djuraffär är precis som att köpa andra typer av husdjur, men köper illrar från uppfödare kan ta ytterligare några steg. Köpare är intresserade av att köpa illrar direkt från uppfödare bör kontrollera sina lokala listor, djur- och husdjursrelaterade tidskrifter och webbplatser om illrar och iller avel. Vissa webbplatser och organisationer lista iller uppfödare efter område. Köpare bör intervjua uppfödare theyâ € re intresserade, samt besöka deras affärslägen för att kontrollera avels och levnadsvillkor sina illrar. Ofta kommer tidigare kunder vara villiga att stödja en god kvalitet uppfödare och varna potentiella köpare om dåliga tjänster, så Ita € SA bra idé att få referenser från varje breederâ € s tidigare kunder också.