Vad är lakrits Sirap?

November 18

Lakrits sirap är en tjock vätska som är gjord med lakrits. Det är sötad med antingen socker eller honung, för att göra det mer tilltalande och kan innehålla andra örter beroende på den medicinska användningen sirapen är avsedd för. Om inte alla de påstådda hälsoeffekterna av lakrits har verifierats, finns det några medicinska användningar för vilka lakrits sirap är effektiv. Det används ofta för att behandla hosta, trängsel, och halsont och kan också användas för att lindra symptomen av vissa gastrointestinala besvär.

För att göra lakrits sirap, behöver vätska som skall extraheras från lakrits. Beroende på vilka delar av lakrits anläggningen används, finns det några olika sätt att få vätska från dem. Färska växter kan krossas och Juiced medan torkade delar av anläggningen och frön kan kokas i vatten för att bilda en lakrits te. Fluiden är vanligtvis reduceras tills den tjocknar till en sirapsliknande konsistens. Ett sötningsmedel tillsätts också till sirapen, vanligtvis medan det fortfarande är varmt, så att sockret upplöses helt.

När lakrits sirap är klar, den har en distinkt lakritssmak. Denna ört är liknande i smak till relaterade växter fänkål och anis, även om det är starkare. Många människor njuta av smaken av lakrits, men det är starkt och ovanligt, och många andra människor tycker att det är osmakligt.

En av de viktigaste användningsområdena för lakrits sirap är vid behandling av halsen och andningsbesvär. Lakrits har demulcent och expectorant egenskaper som gör den särskilt användbar för detta. Som ett lenande medel, ört rockar halsen, skyddar den från skador orsakade av hosta och hjälpa till kallare de irriterade vävnader. De slemlösande egenskaper lakrits hjälper också patienter hosta upp vätska i luftvägarna genom att lossa den. Luftvägsinfektioner klara upp snabbare om vätskan kan utvisas ur kroppen.

En annan användning för lakrits sirap är vid behandling av gastrointestinala störningar. Sår, orolig mage, och sura uppstötningar behandlas ofta med en sirap gjord av lakrits och ett antal andra örter, som kamomill och pepparmynta. Vissa patienter upplever någon förbättring av gastrointestinala symtom med hjälp av lakrits, men medicinska studier inte har visat att det är en effektiv behandling. Patienter bör inte använda lakrits sirap utan vägledning av en läkare eftersom lakrits kan också höja blodtrycket, särskilt om det tas under lång tid.

  • Lakrits sirap har slemlösande egenskaper som hjälper människor hosta upp vätska.
  • Halsont är en hälsofråga som behandlats med lakrits sirap.
  • Högt blodtryck är en bieffekt av lakrits.
  • Lakrits sirap används ofta för att behandla hosta.
  • Vätska utvinns ur lakrits att göra lakrits sirap.