Vad är Paska?

November 6

Paska är en typ av jäst bröd vanligen serveras vid påsktid. Det är oftast tillverkade av mjöl, socker, smör och ägg. Ett kors normalt tillverkad av remsor av deg flätad samman, placerades sedan ovanpå limpan. Paska kan också innehålla frukt, såsom russin eller körsbär. Brödet kan också vara glaserade med en mjukost eller glasyr, och kanske även garneras med strössel.

Denna påsk mat tros ha sitt ursprung i Polen eller Ukraina. Man tros ha införts till USA av människor av Mennonite tro. Det är också populärt bland kristna i Kanada också.

Endast några få ingredienser behövs för att göra Paska. Dessa inkluderar smör, ägg, mjöl och socker. I vissa fall kan grädde användas. Jäst används normalt som jäsningsmedel, men bakpulver kan också användas för att hjälpa degen jäsa.

Paska typiskt bakas i en rund form speciellt utformad för att göra denna påskbröd. Detta är för att hålla bröd runda och mycket hög. Vissa människor kanske föredrar att använda en vanlig limpa pan eller rund tårta pan istället.

Innan du placerar den i ugnen, kanske ett kors läggas till toppen av en limpa Paska. Detta görs vanligen genom att fläta extra degstycken tillsammans, då bildar forma med dem. Detta görs för att symbolisera Jesu död. Flätad deg kan även placeras runt kanterna på brödet för dekoration samt.

Denna maträtt kan serveras som antingen en sida skålen eller en efterrätt. När äts tillsammans med huvudrätten av en påskmåltid, är Paska oftast skapas utan någon frukt i den. Den övre delen av det kan vara drizzled med smör, ungefär som traditionella jäst rullar.

Andra gånger kanske Paska avnjutas som en efterrätt. I dessa fall innehåller det normalt körsbär eller vita russin i degen. Toppen av denna påsk mat kan innehålla en glasyr gjord av keso eller färskost. Det kan också ha en tunn glasyr gjord av florsocker och mjölk. Vissa människor lägger också strössel till toppen av denna maträtt.

Även om det ofta äts vid påsk, är Paska ett välkommet tillskott till bordet som helst på året. Göra detta bröd kan vara något utmanande i början, men blir lättare efter några försök. Människor som tycker att experimentera med nya recept som tillåter dem att lägga till sina egna särskilda handen kanske vill prova att göra detta bröd.

  • Paska tros ha sitt ursprung i Polen eller Ukraina.