Vad är Kamomill schampo?

October 22

Kamomill schampo är schampo görs från kamomill blomma, vilket är känt för att vara en mild ört med lugnande egenskaper. På grund av sin milda karaktär, är kamomill schampo ofta för att tvätta håret som har färgats eller färgbehandlat, särskilt om håret har färgats blond som kamomill schampo ger håret en ljusare färg. Det är också en populär schampo att använda på barn eftersom den är så mild.

Det finns två typer av kamomill blomma: romersk kamomill och tysk kamomill. Globalt är tysk kamomill de mer populära, även om båda har liknande läkande egenskaper. Traditionellt har kamomill använts för att behandla en rad frågor, bland annat sömnlöshet, mag-frågor, hudåkommor, brännskador, sår och andra inflammatoriska tillstånd. Den används ofta i form av en te, särskilt för mag-frågor.

Att göra en enkel kamomill schampo innebär att anställa en liknande process som tillverkningen av kamomillte. Det börjar med att stöpning huvudet av blommorna i kokande vatten. Det stöpta lösningen blandas sedan med tvålflingor, vanligen tillverkade av olja, och glycerin, som används för att lägga till bulk och en som stelningsmedel. Det kombineras ofta med andra örter som har liknande lugnande och avslappnande egenskaper, såsom lavendel.

Förutom att förbättra färgen på håret eller lämnar blonda ränder, kan kamomill schampo också potentiellt bidra med hudproblem, såsom torr hud eller eksem på huvudet, även om studier på dess effektivitet för detta ändamål är begränsade. På grund av den lugnande natur kamomill schampo, det tenderar att lämna håret glänsande och silkeslen, eftersom den doesnâ € t strippa många av de naturliga oljor. Vissa schampon också lägga kamomill för att hjälpa till att bli av med löss och kvalster.

Det är lätt att hitta kamomill schampo i hälsokostaffärer och på nätet, men det är också relativt enkelt att skapa hemma med rätt ingredienser. Fördelen med detta är att det tillåter användning av blommorna i naturligt tillstånd. Vissa kamomill schampo som säljs kommersiellt använda kamomill olja eller andra metoder för extraktion, vilket är bekvämt men don € t alltid ha samma effekt som att använda färska blommor gör.

Att använda kamomill schampo är relativt säker, men de som är allergiska mot vissa typer av blommor bör undvika det. Vanliga blomma allergier som kan orsaka en reaktion på kamomill inkluderar allergier mot astrar, prästkragar, krysantemum, eller ambrosia. Typiska allergiska reaktioner kan innefatta nysningar, torr hud, trängsel och andningssvårigheter. I vissa fall har personer som Werena € t allergisk mot andra blommor visat sig ha en reaktion specifikt till kamomill, även om det inte är vanligt.

  • Vissa schampon lägga kamomill för att hjälpa till att bli av med löss och kvalster.
  • Användning av kamomill schampo ger silkeslen, glänsande hår.
  • Kamomill schampo används ofta för att tvätta färgade håret.
  • Kamomill schampo är speciellt effektiva i att förbättra ljusstyrkan av blont hår.