Vad är en fisk Platter?

December 28

Termen "fisk diskens" kan hänvisa till en måltid av fisk och medföljande sidorna serveras på en stor skål. Det kan också hänvisa till ett stort fat med en mängd kokt fisk avsedd för småätande medan underhållande eller på en fest, som liknar en aptitretare platta eller frukt bricka. I endera fallet är fisken vanligen, men inte alltid, kokt, med urval av fisk i allmänhet bestäms av de arter som finns i området för preparatet. När det gäller matlagning och servering redskap, termen hänvisar också till den faktiska tallrik som sådana måltider eller valda fisken presenteras.

Som en måltid, en fisk diskens innehåller oftast tillbehör som kokta grönsaker och en eller två stora fiskfiléer, som antingen bakade, grillad eller stekt. Kokt fisk är tillgänglig men är inte lika populär. När kockar baka fisk för en platta, är det normalt att krydda med örter och kryddor. Om kocken väljer att grilla fisken, tillägger han normalt en glasyr eller sås. Platter recept som kräver stekt fisk brukar innebära en erfaren beläggning av brödsmulor eller mjöl.

När folk menar en aptitretare fack med hänvisning till en fisk diskens, har platta vanligen minst två sorter av fisk, vilket skiljer denna typ av tallrik från en måltid tallrik. Om så önskas kan tallrik innehålla andra skaldjur som kokta räkor och kan åtföljas av plockmat såsom kex. De kan också innehålla såser på sig att doppa fisken samt citronskivor och garnering som persilja. Dessa typer av skivorna är utformade för att rymma mer än en person och skall delas.

Oavsett om en person innebär en måltid eller dela plattan, kan kockar välja att inkludera rå fisk i en fisk diskens. Till exempel kan de har sushi eller shashimi. Detta är mer typiska i det asiatiska köket. Om en kock gör detta, måste fatet delges och konsumeras så snart som möjligt för att inte förstöras av fisken. I dessa fat är ris en häftklammer.

Även om framställningsmetoden har en effekt på näringsvärde, läkare, kockar och dietister överväga en fisk diskens att vara en god kostalternativ. Fisk är en kalorifattig mat som också innehåller höga nivåer av essentiella omega fettsyror, särskilt eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Dessa syror spelar en roll i kroppens funktioner såsom att bygga celler och minska inflammation. De är också kan sänka risken hjärtsjukdom, eftersom omega fetter är omättade eller "bra" fetter som ökar nivåerna av high-density lipoprotein (HDL), vilket är en bärare i blodet som rör sig kolesterol från artärer till levern så det kan passera från kroppen istället för att bilda farliga plack.

  • Sushi kan inkluderas i en fisk platta.
  • En fisk entree.
  • Fisk på en grill som kommer att göra upp en del av en fisk diskens.