Hur väljer jag det bästa Kreativt skrivande MFA Program?

December 24

När du har avslutat en grundexamen, kan du överväga en forskarutbildning och ansöka om forskarskolan. Många engelska majors och andra entusiastiska om och begåvade skriftligen väljer att ansöka om ett kreativt skrivande MFA program, som hjälper eleven finslipa kreativa skrivkunskaper och lära dig det bästa sättet att närma sig förlagsvärlden. När du väljer en kreativt skrivande MFA program, är det viktigt att tänka på några viktiga aspekter av varje program: kostnad, plats, instruktörer, tillgängliga tjänster, och ackrediterings. Det är viktigt att forskning varje kreativt skrivande MFA program du funderar att ta reda på vem visar kurserna, hur kurserna undervisas, och om fokus i varje program kommer att hjälpa dig att förbättra ditt skrivande.

Det första steget i att välja den bästa kreativt skrivande MFA programmet är att bestämma vilken typ av skrivande du vill fokusera på. Makroekonomiska stödprogram kräver att du väljer en viss stilistisk eller genre; till exempel, kan du välja att studera poesi, eller du kan vara bättre lämpade för att studera fiktion. Vissa kreativt skrivande MFA programutbud gör att du kan fokusera på en viss genre av fiktion, såsom skräck, science fiction, eller historisk fiktion. Bestäm vilka fält du är intresserad av och forskningsprogram som är starka i det området.

Fastställande av huruvida programmet är stark i det området är en fråga om att forska kreativt skrivande MFA programmet samt prata med tidigare eller nuvarande studenter, att ta reda på vilka instruktörer undervisar kursen, och tagit del av publicerade författare som gått programmet. Instruktörerna på sådana program är ofta publicerade författarna själva, så se till att du vet vilken typ av skrivning instruktörerna gör, var de har publicerats, och vilka specifika kurser de undervisar inom programmet. Om möjligt, tala med nuvarande och tidigare studenter på programmet för att mäta sina reaktioner på programmet, liksom dess användbarhet när examen är klar.

Vissa makroekonomiska stödprogram i kreativt skrivande är utformade så att eleverna för att leva på en plats långt från skolan. Detta görs genom att erbjuda en låg hemvist alternativet, där eleverna reser till skolan för veckolånga eller två veckors långa seminarier om skrivande. När seminariet är över, kan eleverna lämna arbetet i en distansutbildning kapacitet. Detta skär ner på levnadskostnader för någon som annars skulle behöva flytta för att delta i skolan, och det gör att tjäna graden deltid en möjlighet.

  • Bestäm vilken typ av skrivande du kommer att fokusera på innan du scout makroekonomiska stödprogram.