Vad bör jag tänka på när man väljer en Träbearbetning Sander?

December 13

Den träbearbetning sander du väljer för ditt virke butik beror mycket på vilken typ av projekt som du tänker göra med verktyget, men kom ihåg att en typ av slipmaskin inte kommer att kunna rymma alla jobb. Du kan behöva överväga att köpa mer än en typ av träbearbetning slipmaskin, beroende på vad din butik behov är. Att välja rätt verktyg för jobbet kommer att spara en hel del huvudvärk och frustration.

Om du arbetar mestadels på stora, tunga projekt som kräver att du tar bort en hel del material på en gång, den träbearbetande slipmaskin du kommer att vilja överväga är en bandslip. Detta större, handhållen maskin använder en solid slipbandet som roterar på samma sätt som ett transportband. Den bandslip bort stora mängder material från ett stycke och bör inte användas för detaljerad slipning. Ett exempel på en tillämpning för denna typ av träbearbetning slipmaskin skulle vara att ta bort tjocka lager av lack eller färg från större bitar. Var försiktig, eftersom bandslipmaskin kommer att ta bort en hel del material snabbt, och det är lätt att ta bort för mycket material, vilket ändrar formen och karaktären av en bit trä. Eftersom bandet rör sig i en riktning, kan en bandslip orsaka repor på ytan av träet.

För mindre och mer detaljinriktade projekt, anser en planslip. Denna typ av träbearbetning slipmaskin finns i flera former. Den palm sander är en liten eldriven enhet med en dyna på botten som roterar i en slumpmässig bana för att undvika repor. Denna typ av träbearbetning slipmaskin är bra för mindre bitar av trä, såsom gjutning eller gips och tar bort betydligt mindre material än en bandslip. En rätvinklig planslip tar bort mer material än en palm slipmaskin och är bra för större arbeten som kräver långvarig användning. Till skillnad från bandslip, dock rätvinklig slipmaskin kommer inte att lämna så många repor och kan användas för något detaljerat arbete.

För mycket stora projekt - som reparationsprojekt på större träbitar - överväga en bänk sander. Denna träbearbetning slip fungerar på ungefär samma sätt som en bandslip, men är en större apparat som sitter på ett bord eller som kan fästas på en arbetsbänk. Många bänk slipmaskiner inkluderar även en roterande slipskiva, vilket är bra för något mindre bitar och runda bitar. En bänk sander kommer att ta fart stora mängder material, så var försiktig med det här verktyget om du arbetar på en bit med en massa detaljer. Denna typ av av sander skapar stora mängder damm, så se till att överväga en dammuppsamlingssystem med den här enheten.

  • Bandslipar anses bra val för stora jobb.
  • En träbearbetning slipmaskin.
  • En planslip hjälper till att förhindra repor.