Vad är Visual musik?

December 30

Visuell musik är en typ av videokonst som innebär tolkning av en sång s rytmer, texter och melodier med färgat ljus och bilder. Presentationer och utställningar är ofta gjort med projektorer som visar konstnärernas färdiga bitar på stora skärmar. Många bitar av visuell musik falla i kategorin abstrakta film eftersom de består av bilder eller videoklipp som inte följer en kronologisk sekvens. Några av de tidigaste formerna av denna konst var baserade på den musikaliska ackompanjemang till stumfilmer, och visuell musik snart utvecklats till likställa noter med blixtar av färg snarare än en berättelse utspelas på en skärm. Denna typ av ljudkonst kan också införlivas i livespelningar av populära band eller musiker.

Bruket att skapa bilder och lampsekvenser att följa med musiken är också ibland kallas färgmusik. Vissa konstnärer arbetar med enheter som kallas färg organ som visar ett färgat ljus när en särskild anmärkning spelas på ett tangentbord. Den tidigaste experiment med mekanisk färg organ går tillbaka till 18th century, men denna typ av teknik inte blivit allmänt känd eller fulländat förrän på 1960-talet. Många åhörare först upplevt visuella musikljusshower på rockkonserter under det decenniet. Entusiastiska reaktioner skapade snart behovet av professionella digitala konst produktionsbolag att fylla efterfrågan på mer avancerade visuella musik displayer.

Andra former av denna ljudkonst kan hittas i konstgallerier, speciellt de som är kända för hosting konstnärer som kombinerar musik och digital konst. Vissa artister kan specialisera sig på intrikata dator grafisk animation inställd till några av sin favoritmusik. Andra kan vara musiker som koncentrerar sig på att skapa och spela in originalkompositioner som ska paras ihop med animationer av färg, ljus och mönster. Visuella artister kan också samarbeta för att skapa video plagg som är tillverkade från musiken på en artist och de digitala animationer av en annan. Enkelheten i att publicera video på Internet gör denna typ av visuell konst med musik allmänt tillgänglig för visning utanför traditionella konstgallerier.

Tidiga verk av bildkonst med musik krävs användning av anordningar sådana oscilloskop och synthesizers anslutna till uppsättningar av katodstrålerör. Denna utrustning var oftast dyra och krävde konstnärer att ha en fungerande kunskap om elektronik för att använda den effektivt. Framsteg inom digital teknik har en viktig roll i utvecklingen av mer intrikata och unika visuella musik displayer. Den tillgången på sofistikerad datoranimation, videoredigering, och musik sammansättning programvara tillåter konstnärer att skapa sina pjäser utan tidsödande användning av dyrbar specialiserad analog utrustning.

  • Ett oscilloskop kan översätta ljud till synliga vågor.
  • Enheter som kallas färg organ visar ett färgat ljus när en not spelas på ett tangentbord.
  • Lasrar kan användas för att skapa visuella musikkonst.