Vad är stora och långa kläder?

January 10

Stor och lång kläder hänvisar ofta till men,Äôs kläder i motsats till women,Äôs plus size kläder. Det har alltid funnits en marknad för kläder för män och kvinnor som kan ha vara längre eller har en större midja och bröst storlek än genomsnittet. Med de flesta människor köper kläder, Äúoff den rack,Äù istället för att ha dem skräddarsydda, har denna marknad endast vuxit.

Det finns en viss skillnad mellan kläder som är stora och långa och de som enbart är märkta tall. Medan många men,Äôs byxor kommer i en mängd olika innersöm längder och midja storlekar som kan hjälpa att rymma högväxt män, finns många skjortor kapas för att passa män i en viss höjd intervall. Taller män eller personer med långa midjor kan finna att en lämplig storlek skjorta är inte tillräckligt lång för att bära bekvämt. Därför vissa företag gör, Äútall,Äù storlek toppar för män, som aren,Äôt nödvändigtvis större i storlek genom midjan eller bröstet.

Ändå vissa män är högre och kan också behöva mer utrymme i midjan och bröstet också, vilket har lett till ett stort antal företag som producerar stora och långa kläder för män. Det finns kläder tillverkande företag och återförsäljare som är specifika för dessa behov. Vissa varuhus varumärken säljer stora och långa storlekar under varumärkena de bär.

Det kan vara lättare att hitta mycket större storlekar på butiker eller internetsajter som särskilt ägnas åt stora och långa kläder. Storleksområde, även om detta varierar, är oftast mer riklig och kan hjälpa till att rymma män som är en höjd eller vikt betydligt mer än genomsnittet. Urval och variation är normalt sett bättre i butiker som ägnas åt stora och långa storlekar och kan även rymma speciella typer av kläder för arbete som skrubb.

Butiker och webbplatser som bär dessa storlekar av kläder kan ha extra attraktion. De kan bära större storlek skor, underkläder i större storlekar och accessoarer som hattar och handskar i storlekar som är svåra att hitta någon annanstans. Många butiker har många varumärken och kan bära storlekar upp till 10x, vilket kan rymma upp till en 78-80 tum (198,12-203,2 cm) midja och en 82-84 tum (208,28 till 213,36) bröstet. Storlekar runt halsen och i allmänhet längd plagg också ökat, även om det bör noteras att varje varumärke kan ha sin egen storlekstabell med små variationer.

Vissa män tycker notera att stora och långa kläder kan vara dyrare än kläder gjorda för, Äúregular,Äù storlekar. Detta är ibland fallet, precis som plus size kläder för kvinnor kostar ofta mer också. Med noggrann shopping, särskilt under försäljning, kan prisskillnaden vara försumbar.

  • Stor och lång kläder eliminerar ofta behovet av anpassade skrädderi.
  • Stora och höga butiker bära underkläder i större storlekar.