Hur bota Vanliga Windows 7 Problem

January 5

Här är de fem vanligaste problemen som Windows 7-användare möter - från saknade filer och markörer till dåliga Internetanslutningar - och hur man rättar till var och en:

  • Gör Markör inte visa eller flytta. Om ingen muspekaren visas på skärmen eller markören inte rör sig oavsett hur mycket du rör musen, avslutar Windows 7, se till att musen är inkopplad, och starta om datorn . Om det inte fungerar, vänd på musen och använd din nagel för att skrapa bort bebyggda gunk, och torka av laserluckan med en tops doppad i isopropylalkohol. Om markören inte rör sig, får en ny mus. (Möss är billiga.)
  • Internet-tjänsten avbryts. Om du plötsligt inte kan komma åt din e-post eller få på webben även om du kan få till det igår och du inte har ändrat en enda sak, chill. Chanserna är goda att ingenting är fel med Windows 7, men att din Internetleverantör (platsen datorn ansluter till) har problem. Kom tillbaka om några timmar. Ändra inte dina inställningar i Windows 7.
  • En fil är förlorad på datorn. Om du inte kan hitta en fil som satt runt igår, är chanserna goda att antingen det är i papperskorgen eller om du drog det någonstans konstigt. Dubbelklicka på ikonen Papperskorgen. Om filen finns där, dubbelklicka på den och klicka sedan på Återställ. Om filen inte finns, klicka på Start, skriv något du kan komma ihåg om filen i rutan Påbörja sökning och tryck på Enter.
  • Installation av maskinvara fungerar inte Om du spenderar pengar för att köpa en dyr del av maskinvaran -. Ett nytt grafikkort, en andra hårddisk, en fancy force feedback mus eller en annan kabelmodem - spendera lite mer pengar och har återförsäljaren installera det. Livet är för kort.
  • Computer användarens nerver är frazzled. Om dumma datorn inte fungerar rätt, stäng av den. Gå läsa en bok eller titta på en film. Få lite sömn. Kom tillbaka när du inte så uppbundna i knop. Få sysselsättningar i mänsklighetens historia är så frustrerande som att försöka få en motsträvig dator att bete sig.