Vad är en mekanisk tätning?

January 3

En mekanisk tätning är en enhet som hjälper ansluta mekanismer eller system tillsammans använder tryck. Denna typ av tätning kan användas i avlopp för att förhindra läckage i rören och rören. En mekanisk tätning kan även användas för tillverkning och andra högtryckstillämpningar.

Mekaniska tätningar erbjuder krävs försoning och tätning mellan ett kompressorhus eller stationär pump, och en snurrande axel. De innehåller i allmänhet ett nyckelområde sådan bussning eller ring som är monterad, och har en stationär tätning åstadkommes genom en spinnaxel eller en o-ring. En annan del är fäst till det stationära huset som också uppbär en O-ringstätning.

En plugg är ett enkelt exempel på en mekanisk tätning. En plugg består av en svampliknande material, såsom kork eller gummi. När in i ett hål kommer det att trycka mot holeâ € s exteriörer som skapar det mekaniska trycket. Trycket från pluggen tätar hålet och samtidigt förhindra läckage.

En packning fungerar på liknande principer, och är en annan typ av mekanisk tätning. På grund av dess svampliknande komposition, lätt täcker och tätar fogen av de två objekten. Om de två objekten som skall förenas arena € t justerats ordentligt, kan packningen användas för att överbrygga gapet, därigenom tätande objektet.

De flesta mekaniska tätningar fungerar genom tätt skruva saker tillsammans. Till exempel, när du skruvar en slang till insidan av en kran, kommer bara lite vatten sippra ut. Eftersom kranen och slangen passar perfekt när de förenas, kommer vattnet inte läcker ut ur tätningen.

Pusher mekaniska tätningar använder typiskt axiellt monterade fjädrar på axeltätningsanordningar för att producera ett fast tryck på sealâ € s yta. Springs ansåg icke-langare, å andra sidan, använd inte fjädrar, gynna en förseglad nedan för att utöva påtryckningar på objektets halvor. Båda är ganska enkla att använda, förhållandevis blygsamt prissatta, och tål måttliga mängder vibrationer och förskjutning.

En annan typ av mekanisk tätning kallas en balanserad mekanisk tätning. Dessa tätningar tål mycket mer tryck och fungerar bäst med vätskor med lägre smörjegenskaper. Obalanserad tätningar är bättre lämpade för situationer där det finns en högre tendens till snedställning och vibrationer.

Standard mekaniska tätningar främst använda för att uppgradera kompressorer och pumpar, plus ombyggnader. Vissa underhålls ansträngning och ingenjörs kan krävas vid användning av konventionella mekaniska tätningar. Patron typ sälar kan erbjuda ett enklare och lättare att installera produkten som de helt enkelt passar in i patronhuset.

  • O-ringar kan användas för att täta anslutningar.
  • Bil- och lastbilsmotorer använder många typer av tätningar kallas packningar bidrar till att förhindra läckage av gaser och vätskor.