Vad är en Block Pallet?

January 3

Pallar är stela plattformar som skapats för att användas i tillverkning och sjöfarten varor. Även känd som fraktpallar, emballage pallar eller medar, de är oftast horisontell, men portabel och kan användas i förpackning, byggnad, hantering, bostäder och flytta bulkprodukter som en enda enhet. Ett block pall är en specifik pall som skapas med block mellan eller under palldäck brädor.

Även kallad en Manoj pall eller fyrvägs pall, ett block pall består vanligen av 11:56 block som stödjer trä däck styrelser. De kan variera i längd, såsom olika storlekar krävs för olika produkter. Längderna för de längsgående brädor används för att göra ett block pall är vad bestämmer dess fulla längd.

Blockpallbredden bestäms av längden av pallen vinkelrät stringern kortet längd används. Pallar Block kan skapas med partiella eller fullständiga, fyra-vägs poster. Detta säkerställer att en pall-jack kan få tillgång till det från någon sida, vilket gör det mycket lättare att transportera.

Den nedre däck av ett block pall kan också variera kraftigt. Vissa botten däck kan ha några bottenbrädor alls. Andra kan innehålla bottenbrädor som löper parallellt med dess fulla bas eller däck styrelser. Dessa brädor bidra till att stabilisera glid rörelse under transport av en frontlastare, gaffeltruck, pallyftare eller annan enhet.

En anpassad blocket pall är typiskt starkare än en vanlig stringer pall. Genom att använda både vinkelräta och parallella sidos styrelser, redovisas de som att skapa en mer optimal metod för hantering av transporter. Fyra-vägs medar ofta skapas från ek timmer, vilket ger ytterligare styrka. Förbättra hållfastheten hos en lastpall kan också ske genom användning av kvalitets naglar och välj timmer.

Under användning, varor som normalt fastspänd, krymta, eller sträcka insvept till pallen före leverans. Sedan medar vägs för att säkerställa att leverans lastbilar inte överbelastas med för mycket vikt. Efter att se till att tyngden av lasten inte överstiger truckens kapacitet, kan en sladd lastas in i lastbilen för transport och leverans.

Efter användning inom sjöfarten, kan en kasserad blocket pall användas för en mängd olika projekt och aktiviteter. Skivorna kan användas för ved, men potentiella kemiska utsläpp på träet kan göra det osäkert att brinna. Gamla medar kan även användas i hantverk projekt, staket, racket bollsporter, djurburar, möbler, paintball spel barrikader, skateboarding ramper, trädet hus och andra trä projekt. Pallar Block kan också helt enkelt återvinnas.

  • Kasse pallar blockera kan återvinnas och användas för ved.