Vem är Hugh Lofting?

June 7

Hugh Lofting var en brittisk barnboksförfattare, mest känd för att skriva Dr. Dolittle rad böcker. Böckerna, om en man som pratar med djur, har senare anpassats i flera långfilmer. Hugh Lofting ursprungligen började skriva serien i brev hem till sina barn från framsidan av första världskriget, och hans familj var så förtjust över de berättelser som de föreslog han försöker hitta en förläggare för dem.

Även om Dr. Dolittle böcker har fallit ur popularitet de senaste åren, minns många människor som växte upp på 1950-talet läser Hugh Lofting med förkärlek. Dab Dab, GUB GUB, Polynesien, och andra djurtecken fördes till liv genom Lofting livfulla skrivande och ritningar, som även innehöll ett budskap om vänlighet mot djur och respekt för andra. Dr Dolittle och hans djur följeslagare rest över hela världen i lyftning böcker, med var och en öppning i ett nytt och fantastiskt läge, från Afrika till botten av havet i en gigantisk glas snigel.

Hugh Lofting föddes i Maidenhead, England 1886, och efter att ha slutat skolan på Mount Saint Marys, en jesuit internatskola, bestämde han sig för att utbilda sig till civilingenjör, eftersom han var intresserad av att resa världen. Han studerade i Amerika vid Massachusetts Institute of Technology i ett år innan han återvände till England för att avsluta sin examen vid London Polytechnic. Hugh Lofting insåg snabbt hans drömmar om att resa, ta bokningar i Rhodesia, Kanada, och Kuba innan han återvände till Amerika och gifta Flora Liten 1912.

I USA, Hugh Lofting och Flora bildade familj, och han började ett jobb att utföra tekniskt skrivande och illustration. Men första världskriget bröt ut, och eftersom Hugh Lofting var en brittisk medborgare, var han utarbetats. Först kunde han arbeta för den brittiska utrikesdepartementet i New York, men sedan fick han i uppdrag och reste till Europa för att delta i kriget. Fronten hade en djupgående effekt på Hugh Lofting, och det var där som han först drabbades av karaktären av Dr Dolittle, se militära hästar i handling och önskar att det fanns någon att berätta sin historia. I sina brev hem, snarare än att täcka trista och deprimerande värld av kriget började Lofting skicka illustrerade berättelser om Dr Dolittle och hans djurvänner.

Skadade i kriget, Hugh Lofting återvände till Amerika och fann en förläggare för sina berättelser. Berättelsen om Dr Dolittle, publicerad 1920, blev en omedelbar succé. Han skulle följa med 12 fler Dr. Dolittle böcker, den sista kommer ut efter hans död. Flora avled 1927, och Hugh Lofting gifte kort därefter, bara för att få sin nya fru tar en sjukdom och dö liksom. År 1935, Hugh Lofting gifte för sista gången, till Josephine Fricker, och familjen flyttade till Topanga, Kalifornien, där Lofting avled 1947.

Nya versioner av Hugh Lofting böcker har redigerats för att skära innehåll som sågs som rasistisk. Den tid då Hugh Lofting levde såg början på stora förändringar i rasistiska attityder, men detta verkar inte återspeglas i sina böcker, varav många innehöll mycket stereotypa karaktärer och illustrationer. Hans familj mindes honom som en kärleksfull och omtänksam man och ville att hans böcker för att återspegla den bilden snarare än daterad material. Som ett resultat, var en del av texten ändras och flera bilder avlägsnades.

  • Hugh Lofting skrev många böcker för barn, däribland den mycket populära Dr Dolittle serien.
  • Barnboksförfattare Hugh Lofting hade studerat vid Massachusetts Institute of Technology.