Vad är en Motor Pulley?

May 28

En motor remskiva är en typ av hjul som är fäst på motorn hos en bil eller annat fordon; detta hjul används för att styra en kamrem eller serpentin bälte som hjälper kraft kringutrustning i bilen såsom luftkonditioneringsenheten. Den typ av motor remskiva kan variera beroende på dess syfte; tomgångsskivor, till exempel, inte driva några enheter utan att vägleda och spänning remmarna. Harmoniska balanse motverkar vibrationer som orsakas av förbränning, vilket kan skada vevaxeln.

Den serpentin bälte är en sammansatt bälte som löper genom de olika remskivorna till kraft kringutrustning och hjälpa motor timing. Förr i tiden, har flera remmar i stället för en, och en rem var tillägnad timing motorn ordentligt. Serpentin bälten i kombination med en motor trissa system används nu för extra styrka och bekvämlighet, även om priset för sådana remmar tenderar att vara högre på grund av sin längd och specifik form. Remskivorna är utformade för att arbeta med formen av bandet, vilket innebär att omkretsen av remskivan är räfflad för att rymma bandet. Detta förhindrar att bältet glider av remskivan eller på annat sätt bli skadad från felinställning.

En tomgångsmotor remskiva används för att lägga till rätt spänning till serpentin bältet och se till att bältet styrs på rätt sätt via alla remskivor. Denna tomgångsmotor remskiva inte driva någon kringutrustning. Det är justerbar i flera riktningar för att säkerställa bältet kan vara ordentligt sträckt, och det är oftast på en plats som är ganska lätt att komma åt för snabb och noggrann justering remspänningen. Serpentine bälten har ofta en plattare serie remskivor, eftersom bältet inte spårad men är istället bredare och plattare. Remskivorna själva är gjorda av metall som tål friktionen skapas från bandet samt de höga temperaturer som är vanliga i motorrummet.

Motorn trissa system är ganska effektiv och minskar slösat utrymme inuti motorrummet, men nackdelen att systemet är dess tendens att stänga av alla perifera enheter om bältes raster. Alla dessa enheter kör bort remskivor förvandlas av en serpentin bälte, så om det bälte raster, alla remskivor slutar vrida och därmed strypa kringutrustning av makt. Förr i tiden, har flera remmar i stället för bara en, och därmed undvika det här problemet, men fördelarna med den inre bältessystemet tenderar att uppväga nackdelarna.

  • Spänn- hjälp styr bälten och behålla spänningen.