Vad är en hälsosam skuldkvoten?

May 29

Medan din kredit värdering är alltid viktigt när man tar ett lån eller kreditkort, är din skuldkvoten också beaktas. Först och främst, vad är en skuldkvot? Och för det andra, hur ska du se till att du har en bra en? Skuldkvoten är faktiskt ganska lätt att förstå och när du gör, har du ett försprång på att hantera dina pengar och skuld.

Grunderna i skulden i förhållande till inkomsten är enkla: det är bara förhållandet mellan din inkomst till din skuld. Förhållandet uttrycks i procent, där antalet är andelen av din inkomst du ansöka mot betala av skulder och lägre kvoten desto bättre chans har du på kvalificera för lån och låga räntor. Vid beräkning av skuld-till-tal du dela dina minsta månatliga skuld betalningar (exklusive hyra och inteckning) av din kompletta inkomst (lönecheckar, barnbidrag, underhållsbidrag, etc.). Denna siffra är din skuldkvoten.

En frisk skuldkvoten, eller åtminstone en genomsnittlig skuldkvoten, är cirka 35 procent och nedan. Helst din ratio bör vara ca 15 procent, men om du inte är över 35 procent då du är i utmärkt skatteform. Du har ett handtag på din ekonomi och är i god kontroll över din skuld. Oavsett om du har en massa pengar, vad du har är under kontroll och redo att gå där det måste gå.

En skuldkvoten mellan 36 och 42 procent är där du ska börja vara berörda och räkna ut en ekonomisk plan så att du kan börja betala en del av det av. Om din ratio är mellan 43 och 49 procent börjar förväntar betydande ekonomiska svårigheter i en nära framtid och även förvänta sig en strängare finansplanen om du vill ta dig ur din skuld. Allt över 50 procent innebär att du är i en riktigt dålig situation. Du bör söka professionell hjälp och söka några riktiga livsstilsförändringar om du vill åtgärda detta förhållande.

Om du kan arbeta dig skuldkvoten ned till 35 procent eller lägre, kommer du kvalificera sig för de lån som du vill ha och de räntor som du vill så länge din kredit värdering är också i bra form. Nu har du en bättre förståelse för vad din skuldkvoten egentligen är och vad du bör skjuta för du kan få ett bättre grepp om din ekonomi och göra verkliga och varaktiga planer för din ekonomiska framtid.